Ablukadaki Zebadani'de mayına basan çocuklar öldü

Ablukadaki Zebadani'de mayına basan çocuklar öldü
Rejim güçleri ve Hizbullah milislerinin ablukasındaki Şam'ın Zebadani ilçesinde 3 çocuk mayına basarak hayatını kaybetti, 4 çocuk da yaralandı

ANKARA (AA) - Suriye'de rejim güçleri ve Hizbullah milislerinin ablukasındaki başkent Şam'ın Zebadani ilçesinde 3 çocuğun mayına basarak hayatını kaybettiği, 4 çocuğun da yaralandığı bildirildi.

Rejim güçleri ve Hizbullah milislerinin yaklaşık 1,5 yıldır abluka altında tuttuğu Zebadani'de giriş-çıkışları engellemek için ilçenin çevresine döşenen mayınlar çocukların ölümüne neden oldu.

Yerel kaynaklar Lübnan sınırı yakınındaki ilçede dün 7 çocuğun oyun oynamak için mayınlı bölgeye doğru gittiğini, 3 çocuğun mayına basma sonucunda hayatını kaybettiğini, 4'ünün de ağır yaralandığını aktardı.

Hayatını kaybeden çocukların isimleri şöyle: Yusuf Ammar, Vesim Dalati ve Ali Dalati.

- Ablukalar sürüyor

Suriye'de geçici ve kısmi ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiği 27 Şubat'tan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) gözetimindeki insani yardımlar sadece Şam'ın Muaddamiye, Zebadani ve Doğu Guta ilçeleri, Madaya beldesi, İdlib'in Fua ve Kafraya beldeleri ve Humus'a ulaştırıldı. Abluka altındaki Şam'ın Dareyya ilçesi, Yermük kampı, Cayrud, Ruhaybah, Kanakir, Tadamun, Hacer el Esved beldelerine ise hala yardımların ulaşmadığı belirtiliyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland 17 Mart'ta kuşatma altındaki 18 bölgeden 6'sına rejim izin vermediği için hala insani yardım gönderilemediğini ifade etmişti.

- Rejim güçleri yardımları "çalıyor"

Şam'daki kaynaklar Madaya ve Zebadani'ye girecek tırların kontrolü sırasında besin değeri yüksek bazı maddelerin rejim güçlerince çalındığını, yerine başka malzemeler konduğunu söylüyor. Madaya Yerel Meclis Üyesi Hüsam Madayi, beldeye girecek ton balığı konservelerinin rejimin milis güçleri Şebbiha tarafından çalındığını kaydetmişti.

- Ölümcül salgın hastalıklar ortaya çıktı

Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesinde ise protein eksikliğine bağlı "kuvaşiorkor" isimli hastalık baş göstermiş durumda. Beldede yaklaşık 50 çocuğun bu hastalıkla mücadele ettiği, bir çocuğun da geçen hafta hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre 392 ağır hasta hala Madaya'dan çıkarılmayı bekliyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.