Adana'da anne ile kızının öldürülmesi

Adana'da anne ile kızının öldürülmesi
Annesini ve kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık ile firardaki babanın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da, geçen yıl annesini ve kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık ile firardaki babanın yargılanmasına devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Abdullah Budak, tutuksuz yargılanan İbrahim Öztürk ve öldürülenlerin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Budak savunmasında, annesi Semire Balık ile ablası Ayşe Işık'ın olay günü Mersin'den Adana'ya bir yakınlarına geldiklerini belirterek, firari babası Hüseyin Budak'ın annesi ve ablası ile görüştüğünü öğrendiğini anlattı.

Daha sonra, İbrahim Öztürk'ün evinde karşılaştığı babasına, annesi ve kız kardeşini sorduğunu aktaran Abdullah Budak, "Herkes layığını buldu" yanıtını aldığını öne sürdü.

Budak, "Ben babamın ablam ve anneme bir şey yaptığını anladım. Babam, İbrahim'den beni ve kardeşlerimi Şanlıurfa'ya götürmesini istemiş. Biz Şanlıurfa'ya gittik. Ben o günden sonra babamı bir daha görmedim. Televizyondan annem ve ablamın öldürüldüğünü, benim de failler arasında olduğumu öğrenince geri dönmek istemedim. Ben annem ile ablamı öldürmedim. Babam ile annemi barıştırmak istiyordum." ifadelerini kullandı.

Duruşmaya katılan anneanne Lamia Balık, damadı Hüseyin Budak'ın, mal paylaşımı yüzünden kızını sürekli ölümle tehdit ettiğini ileri sürerek, "Kızım ile torunumu öldürüp otobana attılar. Adlarını da kötüye çıkardılar. Bunlar şeytan, ciğerimi yaktılar. Bunları önce Allah'a havale ediyorum, sonra size." diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Ecekavas da davaya müdahillik talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Abdullah Budak’ın tutukluluk halinin devamına, Ecekavas'ın talebinin reddine karar vererek dosyadaki bazı eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan tepki

Ecekavas, duruşmanın ardından adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, 3 ayda 94 kadının öldürüldüğünü belirterek, "Kadınlar sadece haklarını istedikleri için öldürüldü. Semire kardeşimiz de hakkını istediği için öldürülmüştür. Mahkemeler, kadın katillerini indirim uygulayarak adeta ödüllendiriliyor. Bizler cezaların caydırıcı olmasını, indirim uygulanmamasını istiyoruz." dedi.

Semire Balık ve kızı Ayşe Işık, 16 Mart 2015'te, Adana-Mersin otoyolu Karaisalı kavşağı yakınlarında, yol kenarında tabancayla öldürülmüş halde bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.