Adana'da Terör Örgütü Pkk/kck Davasında Karar

Adana'da Terör Örgütü Pkk/kck Davasında Karar
İki sanığın 14'er yıl hapisle cezalandırılmasına, 4 sanığın beraatine karar verildi

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22'şer yıl hapis cezası talebiyle dava açılan 2'si tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada 2 tutuklu sanığın 14'er yıl hapisle cezalandırılmasına, diğer sanıkların ise beraatine karar verildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Barış Çimen, Yusuf Demir ve tutuksuz yargılanan H.K, M.D, Y.G. ve M.D. ile avukatları katıldı.

Savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanık Çimen, "PKK/KCK silahlı terör örgütüyle bağlantım yoktur. Herhangi bir silahlı eyleme kalkışmadım. Tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ederim.'' dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Cumhuriyet savcısı önceki celselerde verdiği esas hakkındaki mütalaayı yineleyerek tutuklu sanıklar Çimen ve Demir'in hükümle birlikte mevcut halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Çimen ve Demir'in ''görevi yaptırmamak için direnme ve silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçlarından ayrı ayrı 14'er yıl hapisle cezalandırılmasına, tutuksuz sanıklar H.K, M.D, Y.G. ve M.D'nin ise beraatine karar verdi.

Mahkeme ayrıca tutuklu sanıklar Çimen ve Demir'in hükümle birlikte mevcut hallerinin devamını kararlaştırdı.

- Olay

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 Nisan 2016'da 3 gün boyunca uzun namlulu silahlarla merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi Şehitlik Caddesi'nde yol kesip, kimlik kontrolü yaparak sürücülerden para isteyen bir grup PKK'lıya yönelik operasyon düzenlemişti.

Bölgeye sivil araçlarla giden polis ekipleri, kendilerini durdurup kimlik soran PKK'lılarla çatışmaya girmiş, Ferdinat Yıldırım etkisiz hale getirilmiş, diğer teröristler ise kaçmıştı.

Çalışma başlatan polis, 21 Nisan 2016'da düzenliği operasyonla olaya karıştığı iddia edilen 6 kişiyi yakalamıştı.

Zanlılar hakkında "cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, gece vakti yağma, kamu malına zarar verme ve kasten öldürme" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.