Adana'daki cinsel istismar davası

Adana'daki cinsel istismar davası
Kendisini psikiyatr olarak tanıttığı üniversite öğrencisi kıza "cinsel istismar, şantaj, yağma, tehdit ve hakarette" bulunduğu iddiasıyla 27 yıl hapsi istenen sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da kendisini psikiyatr olarak tanıttığı üniversite öğrencisi kıza "cinsel istismar, şantaj, yağma, tehdit ve hakarette" bulunduğu iddiasıyla hakkında 27 yıl hapis cezası talebiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Ö. (41) ile avukatı katılırken, cinsel istismara uğradığı iddia edilen üniversite öğrencisi N.T. ise katılmadı.

İddianamenin okunmasının ardından sanık Mustafa Ö, savunmasında, ilkokul mezunu olduğunu ve pazarlarda sebze satarak geçimini sağladığını belirtti.

N.T. ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesinde geçen yıl nisan ayında tanıştıklarını anlatan Mustafa Ö, "N.T'ye kendimi psikiyatr doktor olarak tanıttığım doğrudur ancak kendisine 'Hastanede senin işlerini hallederim' demedim. Bir yıldır ilişkimiz sürüyordu. Bir defa kendi gönül rızasıyla birlikte olduk. Kendisinden 300 lira borç istemiştim. Birlikteliğimizin arasından 7-8 ay geçti, neden o zaman şikayetçi olmadı? Beraber olduktan sonra kaçıp gitseydim, kötü adam olurdum. İyi günde, kötü günde birlikte olmak için evlilik kararı almıştık." diye konuştu.

Daha sonra Mahkeme Başkanı, Mustafa Ö'nün üniversite öğrencisi N.T'ye gönderdiği mesajlardan bazılarını okudu.

Mesajlardaki "tehdit, şantaj ve hakaret" suçlarını kabul etmeyen Mustafa Ö, "Aramızda binlerce mesaj var. Aralarında sevgi cümleleri de var. Suçlu olduğum yerler var, karşı tarafın da suçlu olduğu yerler var. Ben N.T'yi kaybetmemek için o sözleri söyledim. Sırf beni bırakmasın diye. Okul bitince evlenecektik. Kandırılan kendisi değil, benim. Bana 'Seni istemiyorum' deseydi bırakır giderdim." diyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, müştekinin şikayetinin talimatla alınması için duruşmayı erteledi.

Mustafa Ö, geçen yıl ÇÜ Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören annesinin yanında refakatçi olarak kalan üniversite öğrencisi N.T'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.