Adana'daki Fetö/pdy Davasında Karar

Adana'daki Fetö/pdy Davasında Karar
"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan eski polis ve öğretmen 3'ü tutuklu 10 sanıktan 6'sının hapis cezasına çarptırılmasına, 4'ünün ise beraatine karar verildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan eski polis ve öğretmen 10 sanıktan 6'sı 2 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan Yalçın Kocabaş, Tülay Eker Kürbüz, Ahmet Onaylı ve M.N, F.Ö, H.A, L.E. ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar Burhan Kürbüz, Uğur Akbaş ve Sami Karabulut ise cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık Akbaş, savunmasında, hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmediğini söyledi.

FETÖ/PDY üyesi olmadığını savunan Akbaş, "ByLock programını kullanmadım. Örgütün eyalet muhasebeciliğini yapmadım. Beraatimi talep ederim." dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Uğur Akbaş'ı 9 yıl, Burhan Kürbüz ve Sami Karabulut'u 6 yıl 10 ay 15'şer gün, Ahmet Onaylı'yı 6 yıl 3 ay, Yalçın Kocabaş ve Tülay Eker Kürbüz'ü 2 yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık M.N, F.Ö, H.A. ve L.E'nin ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

Sanıklar Kürbüz ve Karabulut, tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiriyle tahliye edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.