AFAD Ermenek'teki son bilgileri verdi

AFAD Ermenek'teki son bilgileri verdi
Ermenek ilçesindeki kömür ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, su baskınının olduğu madenden bugüne kadar 3 bin 849 vagon hafriyat çıkarıldığı, son 24 saatte 23 metre ilerleme sağlandığı bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, bugün itibarıyla 463 arama kurtarma personeli ve 602 kişilik ekibin, Ermenek'te devam eden çalışmalarda görev aldığı belirtildi.

Çalışmaların, altışar saatlik dört vardiya halinde aralıksız sürdüğü duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışmalar kapsamında madenden toplam 3 bin 849 vagon hafriyat çıkarılmış; son 24 saatte 23 metre ilerleme kaydedilmiştir. Madende mahsur bulunan 5 vatandaşımıza ulaşmak için arama çalışmaları 24 saat devam etmektedir. Ermenek'te devam eden çalışmalara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek Kaymakamlığı, Ermenek Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile sivil toplum örgütlerinin katkıları ile devam edilmektedir. Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir."

- Taranacak kısım 155 metre

Öte yandan AFAD, arama kurtarma çalışmalarını içeren bir grafik de yayınladı. Grafiğe göre, 2 Aralık itibarıyla madenin bin 802 metrelik kısmı taranırken, geriye kalan 155 metrelik kısımda çalışmalar sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.