Afganistan'da Bağımsızlık Günü Kutlanıyor

Afganistan'da Bağımsızlık Günü Kutlanıyor
Afganistan Devlet Başkanı Gani:- "Kral Amanullah Han 98 yıl önce Afganistan'ın bağımsızlığı için ciddi mücadele vermiş, biz de onun yaptığı fedakarlıklardan ders almalıyız"

KABİL (AA) - Afganistan'ın İngilizlere karşı bağımsızlığını elde edişinin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla ülkenin batısındaki Herat vilayetinde kutlama töreni düzenlendi.

Herat'taki 207'nci Zafar Kolordu Komutanlığındaki törene, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani de katıldı.

Gani, burada yaptığı konuşmada, Kral Amanullah Han'ın 98 yıl önce Afganistan'ın bağımsızlığı için ciddi mücadele verdiğini ve onun yaptığı fedakarlıklardan ders alınması gerektiğini söyledi.

Gelecek nesiller için geç kalmadan çalışılması gerektiğini ifade eden Gani, ülkenin kaderinin gelecek nesillerin elinde olduğunu belirtti.

Bazı ülkelerin çıkarları için Afganistan'da teröristlerin safında savaşanların Afgan halkı tarafından bir gün dize getirileceğini vurguladı.

"Afganistan'da şu an birlik ve barış zamanı." diyen Gani, ülkedeki iç savaşın sürmesini isteyenlerin başarısız olacağına işaret etti.

Başkan Gani, terörle mücadele konusunda Afgan güvenlik güçlerinin kendi topraklarını koruyabilecek güce sahip olduklarını da vurguladı.

Afganistan, 1919'da Kral Emanullah Han döneminde İngiltere'den bağımsızlığını elde etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.