Afganistan’da protesto

Afganistan’da protesto
Afganistan’ın başkenti Kabil’de on binlerce Hazara, elektrik projesinin değiştirilmesini protesto etti

KABİL (AA) – Afganistan’ın başkenti Kabil’de on binlerce Hazara, Türkmenistan ve Afganistan arasındaki TUTAP isimli elektrik projesinin güzergahının değişmesini protesto etti.

Kabil'in Dehmezeng bölgesinde toplanan kalabalık, “Adalet istiyoruz”, “Ayrımcılığa hayır” sloganları attı.

Protestocular, Devlet Başkanı Eşref Gani’nin, Türkmenistan’dan Afganistan’ın doğu ve güney bölgelerine elektrik sağlama projesinin güzergahını, ülkenin merkezi bölgelerinden, kuzeydeki Salang bölgesine kaydırdığını iddia ederek bu durumda Hazaraların yaşadığı Bamyan ve Daykundi gibi kentlerin elektrik ihtiyacının karşılanamayacağını savundu.

Protestoculardan Masume Hüseyni, AA muhabirine, "Adalet istiyoruz. Devlet bizim haklarımızı vermedi. Bizim kentlerimizden geçecek olan elektrik projesinin yönünü değiştirdiler. Hükümet taleplerimizi kabul etmediği sürece gösterilere devam edeceğiz." dedi.

Rıza Ahmedi ise, “Biz tüm Afgan vatandaşları için adalet istiyoruz, kendi haklarımızdan da vazgeçmiyoruz. Elektrik projesi bizin bölgelerimizden geçmeli.” diye konuştu.

Devlet Başkanı Eşref Gani, TUTAP isimli elektrik projesinin 3 yıl önce eski Devlet Başkanı Hamid Karzai döneminde ülkenin kuzeyindeki Salang bölgesinden geçeceği konusunda karar alındığını, merkezi bölgelerden geçmesi halinde maliyetin artacağını söylemişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.