"Afrika'daki Sorunlara Çare Arayışı Forumu"

"Afrika'daki Sorunlara Çare Arayışı Forumu"
Afrika Kalkınma Bankasının Fildişi Sahili'nde düzenlediği forumda, doğal afetler ve güvenlik krizi gibi sorunların çözümü ele alındı

ABIDJAN (AA) - Fildişi Sahili'nde Afrika Kalkınma Bankasınca (AFDB) gerçekleştirilen "Afrika'daki Sorunlara Çare Arayışı Forumu"nda Afrika ülkelerinin karşılaştığı sıkıntılar masaya yatırıldı.

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentindeki forumda kuraklık, su baskınları, kasırgalar, depremler ve salgınlarla mücadele yollarıyla etnik gruplar ve silahlı gruplar nedeniyle ülkede oluşan güvenlik krizi konuşuldu.

AFDB Başkanı Akinwumi Adesina forumun açılışında yaptığı açıklamada, söz konusu sorunlarla mücadele edebilmek için 956 milyar dolara ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Binlerce Afrikalının yaklaşık 4 ay içinde enerji ihtiyacının çeşitli projelerle giderilmesinin planlandığını kaydeden Adesina, sosyal ve ekonomik problemlerin giderilmesi, yeni krizlerin önlenmesi konusunda istihdamın önemine işaret etti. Adesina, AFDB'nin yatırım ve işbirlikleriyle 15 milyon gence iş imkanı sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

Aynı törende konuşan AFDB Başkan Yardımcısı Khaled Sherif de saldırılarıyla Çad Gölü ülkelerini hedef alan ve yüz binlerce kişiye zarar veren terör örgütü Boko Haram, siyasi krize sahne olan Burundi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yaşananlara değindi.

Sherif, Afrika'nın içinde olduğu sıkıntıları çözmek ve olası tehlikeleri önlemek amacıyla söz konusu forumu düzenlediklerini söyledi.

AFDB, Abidjan'da dün başlayan ve bugün sona erecek forumla Afrika'da barış, istikrar, büyüme ve siyasi anlaşmaların sağlanmasını hedefliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.