"Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali"

"Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali"
Bu yıl 15'incisi düzenlenen festival, Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu'nun verdiği konserle başladı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da bu yıl 15'incisi düzenlenen ve 25 Nisan'a kadar devam edecek "Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali", Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu'nun açılış konseriyle başladı.

Bir termal otelde gerçekleşen açılış konserinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu sanatçılarından Evren Kutlay piyanoda, Balkan Tüysüz ve Feray Tekşahin kemanda, Prof. Dr. Turan Sağer viyolada, Günsü Sakalar viyolonselde ve Rıfat Akyel kontrbasta yer aldı.

Açılış konserinde konuşan Kutlay, Osmanlı imparatorluğu döneminde Avrupa müziğinden seçkin eserler sergileyeceklerini söyledi.

Kutlay, "19. yüzyıl, Osmanlı İmparatorluğu tarihinde batılılaşma hareketinin başlangıcını temsil eder. Bu batılılaşma hareketi sosyal, siyasi ve ekonomik alanlarda olduğu kadar müzik alanında da gerçekleşmiştir. Dönemin meşhur Avrupalı müzisyenleri baştaki padişahlara eserler ithaf etmişlerdir." dedi.

Festivale, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yazar Yalvaç Ural, festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Konserin repertuarında saray müzikleri, Muzıka-yı Humayun, milli marşlar, bestekar sultanlar ve şehzadelerin eserlerine yer verildi.

Giuseppe Donizetti'nin Mecideye Marşı, Callisto Guateli Osmaniye Marşı, Yeserizade Ahmet Necip Paşa Marş-ı Ali, Ahmet Nihat Efendinin Reşadiye Marşı gibi eserler seslendirildi.

"Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali"

"Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.