Ağır Bakım arazisine ne olacak?

Ağır Bakım arazisine ne olacak?
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a 59. Bakım komutanlığı arazisi hakkındaki spekülasyonları soru. İşte Kart2ın soru önergesi...

Konya Kent Merkezinde bulunan 56. Bakım Merkez Komutanlığı 650 bin metrekarelik bir alanda hizmetlerini sürdürmektedir. Bu Birlik, Kara Kuvvetleri Komutanlığının  Birliklerine onarım ve eğitim hizmeti vermekte; silah ve araçlarınbakım ve onarımı konusunda yetkin olan bir Merkez konumundadır.

Bu Merkez, Doğu ve Güney Doğu’daki Karakolların bakım ve onarımı konusunda da destek vermektedir.

Hal böyle iken; 56. Bakım Merkez Komutanlığının bulunduğu alanın, şehrin en merkezi yerlerinden birisi olması sebebiyle, bu alanın yapılaşmaya açılması ve buradan rant sağlanması yönündeki girişimler maalesef varlığını sürdürmektedir.Atatürk Stadyumunun akıbeti konusundaki belirsizlik bu alan için de söz konusudur.

 Sözü edilen merkezde çalışan personelin tecrübeli ve yetkin olduğu; tank, tüfek ve top gibi savunma sanayininesasını teşkil eden araçları üretme potansiyelinin bulunduğu ve böylece dışa bağımlılığın sona erdirilmesi konusunda da mesafe alınacağı gözönüne alındığında; 56. Bakım Merkez komutanlığının bu misyon için en uygun yerlerden ve Birliklerden birisi olduğu görülmektedir.

Konya kamuoyunda da bu yönde ciddi bir beklenti mevcuttur.

Açıklanan sebeplerle;

 (1) 56. Bakım Merkez Komutanlığının bulunduğu alanda Komutanlığın lağvedileceği ya da başka bir bölgeye nakledileceği ve akabinde de bu alanın imara açılacağı yönündeki bilgi ve spekülasyonların gerçeklik durumu nedir?

 (2) Bu Birliğin mevcut potansiyeli ve birikimi gözönüne alınarak; savunma sanayii için Merkez haline getirilmesi yönünde bu güne kadar yapılan herhangi bir çalışma var mıdır?

Yoksa bundan böyle bu yönde bir çalışma yapılacak mıdır? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.