AGİT Askeri Doktrin Semineri

AGİT Askeri Doktrin Semineri
Hollanda Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp:-"Ukrayna'nın içindeki ve çevresindeki çatışmalar, bizim güvenlik iklimimizi olumsuz yönde etkiledi"

VİYANA (AA) - Hollanda Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp Ukrayna içindeki ve çevresindeki çatışmaların Avrupa'nın güvenlik iklimini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Middendorp, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından düzenlenen Üst Düzey Askeri Doktrin Seminerinde yaptığı konuşmada, toplatının üye ve ortak ülkeler arasında işbirliğini artırmak için önmeli bir platform olduğunu söyledi.

AGİT bölgesinde askeri doktrin ve silahlı kuvvetlere yönelik güvenlik tehditlerini ele alacaklarını vurgulayan Middendorp, AGİT bölgesinde krizlerin başında Ukrayna'nın doğusundaki ve Kırım'daki işgalin geldiğini ifade etti. Middendorp, "Ukrayna'nın içindeki ve çevresindeki çatışmalar güvenlik iklimimizi olumsuz yönde etkiledi" dedi.

Middendorp, Avrupa'da gerçekleştirilen askeri tatbikatların kapsamı ve büyüklüğünün bölge ülkeleri arasındaki güvenin altını oyduğunu ve bölünmeye yol açtığını söyledi.

Gelecekte Avrupa güvenliğinin artırılmasında ilerleme sağlanmasının siyasi iradeye ve bütün ülkelerin angajmanına bağlı olduğunu vurgulayan Middendrop, "Güvenlik tehditleriyle mücadele etmek için birliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Avusturya Genelkurmay Başkanı Othmar Commenda ise üye ve ortak ülkeler arasında askeri doktrinlerin uyumlulaştırılması gerektiğini belirterek, "Tehditlerle mücadele etmek için yakın uluslararası işbirliğine ihtiyacımız var. Aksi takdirde Avrupa güvenliğine yönelik tehditler Avrupa'nın bölünmesine yol açacak" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 350 askeri yetkili ve uzmanın katıldığı seminerde Türkiye'yi Genelkurmay Başkanlığı Strateji Dairesi Başkanı Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz temsil etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.