Ağrı Valisi Işın:

Ağrı Valisi Işın:
"Öyle bir bela içimize musallat edilmiştir ki namusumuza, dinimize, şerefimize, malımıza, evimize, vatanımıza, bayrağımıza, kardeşliğimize ve ahiretimize düşman. Biz de bu belayı biliyoruz. Allah'ın izni ile bu fitnelerin, fesatların, haydutların ve terör

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, "Öyle bir bela içimize musallat edilmiştir ki namusumuza, dinimize, şerefimize, malımıza, evimize, vatanımıza, bayrağımıza, kardeşliğimize ve ahiretimize düşman. Biz de bu belayı biliyoruz. Allah'ın izni ile bu fitnelerin, fesatların, haydutların ve teröristlerin hiçbirini Ağrı'da barındırmayacağız" dedi.

Vali Işın, eşi Tuba Işın ile Abide Mahallesi sakinleriyle bir araya geldiği toplantıda, devletin bu ülkede "barış olsun" diye bazı şeylere tahammül gösterdiğini ancak bunun istismar edildiğini belirterek, "Vatandaşımız sıkıntıya sokuldu, esnafımız haraca bağlandı. Sözde mahkemeler kuruldu, insanlar dağa götürüldü" diye konuştu.

Ağrı'ya geldiği günden bu yana bunlara izin vermediğini anlatan Işın, şunları söyledi:

"Sizin kardeşiniz olarak buraya geldiğimde bunlara hepsine 'dur' dedim. Vatandaşımız kıt kanat iki kuruş para kazanırken, haydutların gelip onların kapısına dayanmasına benim gönlüm tahammül etmedi. Buna izin veremezdik. Ağrı halkı bugüne kadar şerefiyle inancıyla imanıyla ve izzetiyle yaşamış bir halktır. Bu halkı bu mecradan söküp götürmelerine izin vermeyeceğiz. Öyle bir bela içimize musallat edilmiştir ki namusumuza, dinimize, şerefimize, malımıza, evimize, vatanımıza, bayrağımıza, kardeşliğimize ve ahiretimize düşman. Biz de bu belayı biliyoruz Allah'ın izni ile bu fitnelerin, fesatların, haydutların ve teröristlerin hiçbirini Ağrı'da barındırmayacağız."

Işın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hazreti Peygamber gibi birisi dururken, ırz düşmanı, can düşmanı, mal düşmanı ve namus düşmanı biri Kürtlerin rehberi olabilir mi" sorusunu yönelterek, "Yüz bin defa haşa. Kimi kast ettiğimi biliyorsunuz. Bizim rehberimiz Ahmed-i Hani Hazretleri, Beddiüzzaman Hazretleri, Feqiye Teyran, Mevlana Hazretleri ve Selahattin Eyübi gibi zatlardır. Bizim rehberimiz bunlardır. ".

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.