Ağrı Valisi Işın:

Ağrı Valisi Işın:
"(PKK) Diyorlar ki 'Ağrı huzursuz olsun, anneler ve babalar gözyaşı döksün ve kimse bir lokma bulamasın.' Biz ne yapmaya çalışıyoruz, bu alçaklar ve hainler ne yapmaya çalışıyor? Bu, insanlık dışıdır ve düşmanlıktır, başka hiçbir şey değildir"

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, terör örgütü PKK'nın Ağrı'nın huzursuz olmasını, anne ve babaların gözyaşı dökmesini, kimsenin yiyecek lokma bulamamasını istediğini belirterek, "Biz ne yapmaya çalışıyoruz, bu alçaklar ve hainler ne yapmaya çalışıyor? Bu, insanlık dışıdır ve düşmanlıktır, başka hiçbir şey değildir" dedi.

Kahvaltı programında eşi Tuba Işın ile Bahçelievler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Vali Işın, istek ve sorunları dinledi.

Işın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, yeni yönetim anlayışıyla vatandaşla devlet arasındaki duvarın kalktığını, devletin vatandaşının hizmetinde olduğunu söyledi.

Işın, devletin amacının vatandaşlarının can ve mal güvenliği içinde huzur ve güvenle yaşamasını temin etmek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Devlet, vatandaşına sahip çıkıyor ve hizmet ediyor. Vatandaşın da devlete karşı görevleri vardır. Biz devlet olarak sizden para ve pul istemiyoruz. Biz devlet olarak, 'Sizin huzurunuzu bozanlara fırsat vermeyin' diyoruz. Bu kadar güzel ve hayırlı işler yapılırken, huzurumuzu bozanlara fırsat vermeyeceğiz. Eğer biz huzurumuzu kaybedersek ve içimize nifak sokulursa bu hizmetlerin hiçbirisinin kıymeti olmaz. Ağrı, yıllarca huzur içinde yaşayan bir şehirdir. Namuslu, dürüst, samimi ve dindar insanların yaşadığı yerdir. Bunu çok görenler vardır. Diyorlar ki: 'Ağrı huzursuz olsun, anneler ve babalar gözyaşı döksün ve kimse bir lokma bulamasın'. Biz ne yapmaya çalışıyoruz, bu alçaklar ve hainler ne yapmaya çalışıyor? Bu, olacak bir şey mi? Bu, insanlık dışıdır ve düşmanlıktır, başka hiçbir şey değildir."

- "PKK, Kürtlerin dinine düşmandır

Terör örgütü PKK'nın Kürtlerin düşmanı olduğunu ve onları uçuruma götürdüğünü belirten Işın, Kürtlerin de buna karşı dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Işın, Kürt halkının aldatmacalara kanmaması ve PKK'nın gerçek yüzünü görmesi gerektiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK, Kürtlerin namusuna el uzatmaktadır. PKK, Kürtlerin dinine düşmandır. Camileri, Kur'anları yakıyorlar ve Peygamber Efendimize hakaret ediyorlar. Bunlar hem dinimizin hem de Allah, Peygamber ve Kur'an'ın düşmanlarıdır. Vallahi bunlar Kürtleri uçuruma götürüyor. Eğer Kürtler, bu namussuzların ve alçakların hayallerinin arkasından giderse Kürtlerin sonu hüsrandır. Suriye gibi bile olamayız. Suriyelilerin durumundan daha kötü bir duruma düşer Kürtler. IŞİD diye bir bela var. 'Müslümanım' deyip Müslümanları öldürüyor. PKK da 'ben Kürdüm' diyor ve Kürtleri öldürüyor. Allah ikinizin de belasını versin. Ne sen Müslümansın ne de sen Kürtsün."

- "Allah herkesi eşit yaratmış"

Işın, tek meselenin insanlık ve insanca yaşamak olması gerektiğini, etnik kimliklerin önemi bulunmadığını anlattı.

"İnsanca yaşamadıktan sonra Kürt olsan ne, Türk, Arap, Zaza ya da İngiliz olsan ne, hiçbiri fark etmez" diyen Işın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Allah herkesi eşit yaratmış ve 'İnsanca yaşayın' demiştir. Biz huzurumuzu bozanlara fırsat vermeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, Ağrı huzuruna sahip çıkmalıdır. Bugüne kadar bu haydutlara yüz vermediniz, bundan sonra da yüz vermeyin. Çocuklarımıza sahip çıkalım ve onları Kur'an kurslarına götürelim. Eğer biz doğruyu bırakır ve haydutların peşinden gidersek sonumuz felakettir. Biz Peygamber Efendimizi takip edeceğiz. Bizim rehberimiz Peygamberimiz, Ahmed-i Hani Hazretleri, Bedüizzaman Hazretleri, Feqiya Teyran, Mevlana, Alvarlı Efe, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli , Fatih Sultan ve Selahaddin Eyyubi'dir. Adam öldürenler, araç yakanlar, 'Ben Allah'ı tanımıyorum ve Allah'a karşı diklendim' diyenler, Kürtler'in rehberi olabilir mi?

Böyle namussuzlar ne zamandan beri Kürtlerin rehberi olmuş? Allah için çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkalım. Maceraya kapılmasınlar. Biz Allah'a hakiki kul olmaya çalışalım. Başkalarına kul olmaya çalışmayalım. Birbirimizi sevelim ve aramıza nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermeyelim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.