Ağrı Valisi Işın:

Ağrı Valisi Işın:
"Çocuklarınızı ölüm makinesi haline getirenler, sonra çocuklar öldürüldüğünde, onların cenazelerini getirip 'başın sağ olsun' dediklerinde, siz de 'bunun katili aynı zamanda sizsiniz. Çünkü bu çocukları dağlara götürenler sizlersiniz. Siz buna sebep oldun

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, "Çocuklarınızı ölüm makinesi haline getirenler, sonra çocuklar öldürüldüğünde, onların cenazelerini getirip 'başın sağ olsun' dediklerinde, siz de 'bunun katili aynı zamanda sizsiniz. Çünkü bu çocukları dağlara götürenler sizlersiniz. Siz buna sebep oldunuz. Siz bizim huzurumuzu kaçırıyorsunuz' diyeceksiniz. Buna fırsat vermeyeceksiniz." dedi.

Vali Işın, terör örgütü mensuplarının cenazelerine katılan Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir'in köyü olan merkeze bağlı Yakınca köyündeki 8 derslikli köy okulunun temel atma törenine katıldı.

Çocukların iyi eğitim alması için gayret göstermek zorunda olduklarını söyleyen Işın, "Bu çocukları kendileri için, gelecekleri için, kendimiz için ve geleceğe matuf olarak hazırlayacağız. Dolayısıyla çocuklar bizim için çok değerlidir, çok mukaddestir, çok değerli varlıklardır. Bu çocukların insanca yetişmeleri ve eğitim almaları için en güzel şekilde biz devlet olarak, siz ebeveynler, anneler ve babalar olarak her türlü fedakarlığı yapacaksınız ve yapıyorsunuz, yapmak zorundayız." dedi.

Çocuklarımızı başkalarına yem yapmamamız gerektiğini ifade eden Işın, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız sizlere saygılı birer evlat olacaklar. Anne ve babalarının ellerinden öpecekler. Onların sözünden çıkmayacaklar. Yakmayacak, yıkmayacak, öldürmeyecek ve ateşe vermeyecekler. İyi insan olacaklar. İnsanın yaradılış gayesi de budur. Bizim amacımız da, hedefimiz de çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesidir. Bu konuda gayret gösteriyoruz. Kötü, menfi manada hareket eden her şeyin karşısındayız. Bizim amacımız köyümüzle, ilçemizle, ilimizle beraber en mükemmel manada kalkınmayı gerçekleştirmek ve insanlara iş bulmaktır. Akşam anne ve babalar sofraya oturduklarında çocuklarıyla sağ salim sofraya otursunlar. Ebeveynler, anneler, babalar, akşam eve gittiklerinde bir parça ekmek götürsünler. Şerefli, haysiyetli ve namusluca yaşasınlar. Bizim derdimiz budur."

Vatandaşların kötülüğünü isteyenlerin olduğunu dile getiren Işın, "Bunun farkında olun. Ağrı'nın başka bir yere gitmesine izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar siz izin vermediniz, biz de vermeyeceğiz. Bu bizden birisi de olabilir. Bu bizim kötülüğümüzü isteyen, Ağrı'yı başka yere götürmek isteyen, bu köylü de olabilir, ilçeden de olabilir, ilden de olabilir." ifadelerini kullandı.

- "Çocuklarımızı öldürenler sonra bize başsağlığına geliyor"

Işın, huzurumuzu bozanlara ve yanlış yöne sevk edenlere asla fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sizi ve çocuklarınızı yanlış yöne sevk edenlere fırsat vermeyin. Onlara itibar etmeyin. Çocuklarınızı ölüm makinesi haline getirenler, sonra çocuklar öldürüldüğünde, onların cenazelerini getirip 'başın sağ olsun' dediklerinde, siz de 'bunun katili aynı zamanda sizsiniz. Çünkü bu çocukları dağlara götürenler sizlersiniz. Siz buna sebep oldunuz. Siz bizim huzurumuzu kaçırıyorsunuz' diyeceksiniz. Buna fırsat vermeyeceksiniz. Hem Kürt çocuklarını kandırıp daha götürecekler, onları ölüm makinesi haline getirecekler, hem de onlar öldürüldüğünde, anne babalarına gelip başın sağ olsun diyecekler. Bunun farkında olmamız lazım. Bizim çocuklarımızı öldürenler sonra bize başsağlığına geliyor. Biz bunları bileceğiz ve tanıyacağız. Bizim çocuklarımız sizin yüzünden gitti ve öldürüldü. Başka bir şeyden dolayı değil."

Işın, aranıza fitne sokanlara asla fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, ellerinin fitne sokanların ensesinde olacağını dile getirdi.

Terörist cenazelerine katılan HDP'li vekillere de seslenen Vali Işın, şunları kaydetti:

"Hem TC diyeceksiniz, hem onun milletvekili olacaksınız, hem maaş alacaksınız, hem de terörist cenazesine katılacaksınız. Kürt çocuklarını götüreceksiniz dağda yem yapacaksınız. Ondan sonra cenazesine katılacaksınız ve TC dediğiniz devletten de maaş alacaksınız. Yüreğiniz yetiyorsa devletten maaş almayın. Madem TC'ye karşı çıkıyorsun niye TC'ye milletvekilliği yapıyorsun? Niye maaş alıyorsun? Bu fakir fukara devletten maaş mı alıyor? Sen de alma. Ondan sonra Donkişot'luk, kahramanlık yapacaksınız. Ortalıkta dolaşacaksınız. Yok öyle yağma. Dürüst olacaksınız dürüst. Fakir fukaranın ekmeğine, çocuğunun canına, malına göz dikmeyeceksiniz. Burada fakir fukaranın çocuğunu öldüreceksiniz, üstünden siyasi istikbal temin edeceksiniz. Ondan sonra da kurtulacaksınız, öyle yağma yok."

Devletimizi kaybedersek, canımızı, malımızı ve namusumuzu kaybedeceğimizi savunan Işın, "Devlet tecrübe edilmez. Yani, bu devlet yıkılsın, Allah kerimdir. Yok böyle bir şey kardeşlerim. Suriye'yi, Irak'ı, Afganistan'ı, Filistin'i görüyorsunuz. İstiyorlar ki Türkiye'de böyle olsun. Türkiye'nin böyle olmasına siz biz 78 milyon insan fırsat vermeyecektir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.