Ağrı'da Said-i Nursi İmam Hatip Ortaokulu açıldı

Ağrı'da Said-i Nursi İmam Hatip Ortaokulu açıldı
Doğubayazıt ilçesinde İslam alimi Said-i Nursi'nin isminin verildiği imam hatip ortaokulu törenle hizmete girdi- Ağrı Valisi Işın:-"İçimize sokulmak ve ekilmek istenen fitneye, kine ve nefrete asla ve asla izin vermeyeceğiz. Biz huzur içerisinde yaşamak i

AĞRI (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde İslam alimlerinden Said-i Nursi'nin isminin verildiği imam hatip ortaokulu törenle hizmete açıldı.

Okulun açılış törenine katılan Ağrı Valisi Musa Işın, yaptığı konuşmada, kentin son yıllarda özellikle eğitim alanında çok ciddi atılımlar yaptığını söyledi.

Türkiye'de bugün imkanların iyi olduğunu ve herkesin istediği okulda okuyabildiğini belirten Işın, "İmam hatip okullarımızdaki öğrencilerin avantajı hem pozitif ilimleri hem de din ilimlerini öğrenmeleridir. Bu önemli bir unsurdur. Bu çocuklarımız aynı zamanda üniversite sınavlarında istedikleri branşlarda ve istedikleri fakülteleri tercih etme hakkına sahiptirler. İmam hatip liseleri ile diğer liseler arasında üniversiteye giriş ve tercih açısından hiçbir dezavantaj söz konusu değildir. Bütün olumsuzluklar ve engeller ortadan kaldırılmıştır." diye konuştu.

Işın, Bedüizzaman Said-i Nursi isminin okula verilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Said-i Nursi'nin 20'inci yüzyılın başlarında Doğubayazıt'ta Molla Muhammed Celali'nin yanında 3 aylık bir eğitim gördüğünü hatırlattı. Işın, şu değerlendirmede bulundu:

"Aynı zamanda Bedüizzaman Said-i Nursi, Ahmed-i Hani hazretlerinin türbesinde 3 ay inzivaya çekilerek burada ilim tahsil etmiş ve tefekkür etmiştir. Doğubayazıtlılar, hem Molla Muhammed Celali'nin hem Ahmed-i Hani hazretlerinin hem de Bedüizzaman Said-i Nursi hazretlerinin yolundan giderlerse geleceklerinden, bugünlerinden ve yarınlarından emin olabilirler. Eğer Ahmed-i Hani hazretlerinin ve Bedüizzaman hazretlerinin öğretilerine kulak asmazsak halife Yusuf'un, Molla Muhammed Celali'nin yolundan gitmezsek biz o zaman bir felaketle karşı karşıya kalırız. Bugün Doğubayazıt'ın içinde bulunduğu durum maalesef Ahmed-i Hani hazretlerinin yolunun takip edilmediğini gösteriyor. Onun yolunu takip edebilseydik bugün Doğubayazıt çok daha farklı ve daha çok müreffeh bir yerde olurdu. 80 bin nüfuslu ilçe maalesef sanki üzerinden savaş geçmiş ve tahribat görmüş bir haldedir. Doğubayazıt, bugün bu halde olmamalıydı. Doğubayazıt kadim bir şehirdir. Bir medeniyet şehridir. Turizm ve kültürel değerleri çok yüksektir. Ama Doğubayazıt halkı maalesef buna sahip çıkmadığı ve bu kültürden uzaklaştığı için bugün acı ve ızdırap içerisinde kıvranmaktadır."

Işın, Doğubayazıt halkının huzur içerisinde yaşamasını istediğini aktardı. Çocukların okuması ve hayatlarını kazanması gerektiğini vurgulayan Işın, şöyle devam etti:

"İçimize nifak sokmak isteyenler, anne ve babaların gözyaşı dökmesini istiyor. Ailelerin huzursuz, akşam evlerine gittiklerinde bir sofrada oturmasın, sürekli ağlasın ve içlerinde hicran olsun diyorlar. Değerli kardeşlerim biz bunları kabul ediyor muyuz? Biz bunu reddediyoruz. Biz huzur, barış meslek sahibi olmak ve biz akşam evimize gittiğimizde annemiz ve babamızla aynı sofraya oturmak istiyoruz. İçimize sokulmak ve ekilmek istenen fitneye, kine ve nefrete asla ve asla izin vermeyeceğiz. Biz huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Zaman zaman Doğubayazıt'ta sıkıntılar yaşıyoruz. Bunlara fırsat vermeyelim. Bunlar bizim düşmanımızdır. Asla bizden değildirler. Bize zarar veren kim olursa olsun, isterse evladımız olsun biz bunları reddediyoruz. Hep beraber bunlara karşı çıkacağız. Devletimiz kötü niyetlilere asla fırsat vermeyecektir. Bu devletle, devletler baş edememiş, iki üç tane çapulcu ve haydut mu baş edecek mümkün mü? Biz istiyoruz ki bizim çocuklarımız kandırılmasın, dağa götürülmesin, öldürülmesin ve ihanet etmesinler."

Açılış törenine, Vali Yardımcısı Mehmet Soğukpınar, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun İl Müftüsü İbrahim Gemici, vatandaşlar katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.