Ahilik, Balıkesir'de anlatıldı

Ahilik, Balıkesir'de anlatıldı
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kazım Ceyan'ın, Balıkesir'de "Bir Medeniyet Hareketi...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kazım Ceyan'ın, Balıkesir'de "Bir Medeniyet Hareketi Olarak Ahilik" adlı konferans verdiği bildirildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ceylan, Necatibey Eğitim Fakültesindeki konferansında, Ahiliğin 12. ve 13'üncü yüzyıllarda Anadolu’da siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel, dini, askeri alana etki etmiş muhteşem bir sistem olduğunu belirtti.

Ahiliğin sadece bir esnaf teşkilatı olmadığını vurgulayan Ceylan, bir medeniyeti, devlet ve hayat felsefesini, dünyevi ve uhrevi bir sistemi içerdiğini dile getirdi. Ertuğrul Gazi'nin 1230'lu yıllarda Kırşehir bölgesine gelerek Ahilik teşkilatının önderi Ahi Evran-ı Veli ve Şeyh Edebali ile tanıştığını anlatan Ceylan, burada Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığını kaydetti.

Konferansa, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.