Ahmet Özhan’dan Konya’da Tasavvuf Ziyafeti

Ahmet Özhan’dan Konya’da Tasavvuf Ziyafeti
Türk Tasavvuf Müziğinin önde gelen yorumcularından Devlet Sanatçı Ahmet Özhan, Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma programı çerçevesinde Konya’da sergilediği sahne performansıyla sevenlerine manevi feyiz yaşatıyor.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma programı etkinlerinde, Türk Tasavvuf Müziğinin önde gelen yorumcularından Devlet Sanatçı Ahmet Özhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunun şefi ve solisti olarak, Türk Tasavvuf Müziğinin en güzel eserlerini seslendiriyor. Başta Yunus Emre olmak üzere, birçok değerli güfteci ve bestekarın eserlerini okuyan Özhan, Konya programı için repertuarında 13 eser bulunduruyor.

Sanat Yönetmenliğini Mehmet İhsan Özer’in üstlendiği İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunda, 11 sazende ve 15 hanende eserlerin icrasında Ahmet Özhan’a eşlik ediyor.  Şeb-i Arus programlarının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Özhan, 1981 yılından buyana Konya’daki ihtifallerde hanende olarak yer alırken, 1986’dan itibaren de solo konserleriyle Türk tasavvuf musikisinden eserler sunuyor.

ahmet-ozhan-4.jpg

Ahmet Özhan’ın bu yılki repertuarında yer alan 13 eser ise şunlar;

Gel, Hazreti Allahu Teala Rabbim,  Sakın Terki Edepden, Canım Kurban Olsun, Senden Dolu İki Cihan, Alma Tenden Canım, Meded Allah Sana Sundum Elimi, Sevdim Seni Mabuduma, Esselam Ahmedi Muhtar, Ben Bu Yolu Bilmez İdim, Hakkın Emrin Tutalım, Aşkın Kuluyuz, Ya Olduğun Gibi Görün.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.