"Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Yerel Medya Çalışması"

"Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Yerel Medya Çalışması"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yerel medya mensuplarına kadına yönelik şiddetle mücadele anlatıldı

KONYA (AA) - Ai̇le ve Sosyal Poli̇ti̇kalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nce başlatılan Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Yerel Medya Çalışması'nın ilki Konya'da gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddete karşı etkin bir mücadele yürütülebilmesi için, medya çalışanlarına bu konunun nasıl işlenmesi gerektiği hakkında bilgi verildi.

Ai̇le ve Sosyal Poli̇ti̇kalar Bakanlığı Sosyal Statü Daire Başkanı Sevim Can, Dedeman Otel'de düzenlenen programda, aile içi şiddete yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra şiddet mağdurlarının korunması ve desteklenmesine yönelik çalışmaların olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede, medya mensupları ile kamu ve özel sektörün sorumluluklarına dikkati çeken Can, şiddetle mücadelede yol haritasının oluşturulması için medyanın rolüne önemli bir vurgu yapıldığını dile getirdi.

Can, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde bütün kuruluşların iş birliği yapması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu mücadelede medyanın kritik bir yeri vardır. Çünkü medya bireylerin tutum ve davranışlarının belirlenmesinde ve toplumu yönlendirmede etkin bir role sahiptir. Medyanın iş birliğiyle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek bizim temel amaçlarımızdandır."

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun da kadına şiddete yönelik yapılan haberlerden örnekler vererek nasıl haber yapılması gerektiğini anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.