Air France'ta "başörtüsü" tartışması

Air France'ta "başörtüsü" tartışması
- Paris-Tahran seferlerine yeniden başlayacak olan Air France, hosteslerin başörtüsü takmasını istedi

PARİS (AA) - Fransız Ulusal Havayolu Air France'ın, yeniden başlayacak Paris-Tahran seferlerinde hosteslerinin başörtüsü takmalarını istediği bildirildi.

Europe-1 radyo kanalının haberine göre, 2008 yılından sonra ilk kez 17 Nisan'da, Paris-Tahran seferlerine başlayacak Air France, çalışanlara gönderdiği iç yazışmayla bu hatta uçacak hosteslerden, uçak dışında pantolon ve uzun kollu üniforma ile başörtüsü takmalarını istedi.

Çalışanlar sendikasının sözcüsü Françoise Redolfi, Europe-1 radyo kanalı yaptığı açıklamada, Air France'ın bu konuda dayatmada bulunamayacağını, gönüllülük ilkesine göre uygulamaya gidilmesini istediklerini bildirdi.

Redolfi, ''Biz gönüllük ilkesine göre davranılmasını istiyoruz, kişisel özgürlük haklarına saygı olarak istemeyenleri başörtüsü takmaya zorlayamayız, İran'daki kurallarla ilgili bir yargımız yok, biz bunun gönüllülük ilkesi ile olmasını, başörtüsü takmak istemeyenlerin bu hatta uçmaya zorlanmamalarını ve bu yüzden cezalandırılmamalarını istiyoruz'' dedi.

Fransız sendikacı, hosteslerin, bu hatta uçmayı reddetmeleri halinde primlerinin kesilmesinden endişe ettiğini dile getirdi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Laurence Rossignol'a bazı çalışanların şikayette bulunduğu ancak şu ana kadar yanıt alamadığı bildirildi.

Batı ülkelerinin, nükleer enerji programı konusunda Tahran ile anlaşmasının ardından bu ülkeye yönelik ambargonun da kalkması kararlaştırılmıştı.
Ambargo öncesi Fransa, İran'ın en önemli ticari ortaklarını birisi olarak biliniyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.