AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "DAEŞ'in Kobani'den çıkarılmasında en büyük etken Türkiye'nin yardımlarıdır. Türkiye'nin bu kapsamda bölgeye yaptığı yardımlar sır değildir" dedi.

AK Parti İl Başkanlığında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Aktay, sosyal medyada yer alan Adana'da durdurulan MİT tırlarının Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) gittiği yönündeki iddialara ilişkin, "Söz konusu yalan haberlerle Kürt vatandaşların zihinlerine ısrarla son derece kirli ve Türkiye'yi zor durumda sokmaya çalışan bir propagandanın yayılmaya, 'Türkiye DAEŞ'i destekliyor' algısının oluşturulmaya çalışıldığını" söyledi.

Aktay, durdurulan tırlar üzerinden hedeflenen şeyin, Türkiye'nin terörü destekleyen ülkeler listesine sokmaya dönük son derece planlı bir komplo olduğunu vurguladı.

Bu algı üretiminin ve bu komplonun taşeronluğunun Paralel Yapı tarafından yapıldığının ortaya çıktığını belirten Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halen yargılanıyor o insanlar. Türkiye, o tırları resmen ve açık bir biçimde Bayır-Bucak Türklerine göndermiş olduğunu söyledi. Buralarda terör örgütünün yaymaya çalıştığı propaganda, o tırların DAEŞ'e götürülüyor olduğuydu. Bu konuda elde hiçbir delil olmazsa bile bir algı ve zihin bulanıklığı yaratılmaya çalışılıyor. Bu algı neticesinde bir nefret ideolojisi yayılmış oluyor. DAEŞ üzerinden Türkiye vurulmaya çalışılıyor. Oysa biz şunu açık bir şekilde söyleriz: Türkiye, Suriye Ulusal Koalisyonu'nu destekler ve ulusal koalisyonun resmi askeri kanadı da ÖSO'nun yanındadır. DAEŞ'le savaşan ÖSO'nun yanında olan Türkiye'nin, DAEŞ'i desteklemesi mümkün değil. Çünkü DAEŞ'in birinci düşmanı ÖSO'dur."

Aktay, DAEŞ ve PYD'nin Esed'in işine yarayan ve Esed'e hizmet eden iki yapı olduğunu belirterek, iki yapının da Esed'i ayakta tutmak ve ÖSO'yu parçalamak üzere ortaya çıkarılmış güçler olduğunu ifade etti.

- "Türkiye DAEŞ'e değil ÖSO'ya destek oluyor"

Bir gazetecinin "Örgüte yakınlığı ile bilinen sosyal medya hesaplarında yer alan haberlerde sizinle ilgili iddialar var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Aktay, "Tam bir kuru gürültü" ifadelerini kullandı.

Yasin Aktay, şunları kaydetti:

"Sonradan istenilen yerler kesilerek servis edilmiş haberde, benim adeta Adana'daki tırların ÖSO'ya gittiğini söylediğim algısı verilmeye çalışılmış. Oysa söz konusu münakaşada mevzubahis olan içeriğini zaten asla bilmediğimiz Adana'daki tırlar değil genel olarak Türkiye'nin ÖSO ile DAEŞ arasındaki açık tercihidir. 'Türkiye DAEŞ'e değil ÖSO'ya destek oluyor, ÖSO da DAEŞ'in bir numaralı düşmanıdır' diyorum. Bu iki olgu birbiriyle nasıl bağdaştırılabilir? Biliyoruz ki, PYD ve DAEŞ, Esed rejimini hayatta tutabilmek üzere aynı batında çıkarılıp desteklenmiş ve her ikisi baştan beri Türkiye'nin Suriye halkının meşru savunma gücü olarak tanıdığı ÖSO'yu hedef almış örgütlerdir. Buna rağmen ÖSO, DAEŞ'in Kobani'den çıkarılmasında Peşmergelerle birlikte yardımcı olmuş bir kuvvettir ve o esnada Türkiye, DAEŞ'le mücadele için ÖSO'ya da yardım etmiştir. Türkiye'nin yardımlarıyla DAEŞ, Kobani'den çıkarıldı. Burada bir zihin ve algı bulanıklığı oluşturulmaya çalışılıyor. Ne yazık ki insanların bu konudaki yüzeysel ilgisinden faydalanıyorlar. İnsanlar çok fazla aslını astarını incelemeden ne de olsa inanacaklar diye bekliyorlar. Oysa insanlar inanmıyor ve neyin ne olduğunu biliyorlar ama bu algıyı üretmeye bir şekilde ısrarla devam ediyorlar."

Aktay, açıklamalarını çarpıtarak yayınlayanlar hakkında dava açacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mesut Barzani, çok açık net bir şekilde 'Eğer Türkiye olmasaydı. DAEŞ'i Kobani'den çıkarmak mümkün olmayacaktı' diye konuşmuştu. DAEŞ'in Kobani'den çıkarılmasında en büyük etken Türkiye'nin yardımlarıdır. Türkiye'nin bölgeye yaptığı yardımlar bir sır değildir. Birtakım amatör, acemi montajlarla ve birtakım kuru propaganda haberlerle farklı algılar yayılmaya çalışılıyor. Bu haberler zinhar yalandır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.