AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:
"(Sur'un yeniden inşası) Diyarbakırlıların ve Sur'da yaşayan vatandaşlarımızın rızası dışında tek bir adım atılmayacak. Bununla birlikte vatandaşa hizmetin önünü tıkamak isteyen hain emellere karşı da dikkatliyiz. Belediyecilikte 20 yılı aşkın tecrübemizl

KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasına ilişkin, "Diyarbakırlıların ve Sur'da yaşayan vatandaşlarımızın rızası dışında tek bir adım atılmayacak. Bununla birlikte vatandaşa hizmetin önünü tıkamak isteyen hain emellere karşı da dikkatliyiz. Belediyecilikte 20 yılı aşkın tecrübemizle Sur’u ayağa kaldırmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Özhaseki başkanlığında parti genel merkezinde, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden ihyası ve inşası için toplantı düzenlendi.

Toplantıya, çevre, şehir ve kültürden sorumlu genel başkan yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kalkınma Bakanı danışmanları, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları, Diyarbakır'dan valilik yetkilileri ve şehircilikle ilgili müdürler ile Diyarbakır’ı temsilen uzmanlar katıldı.

Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, Sur bölgesinde çok önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini, bunun "kentsel ihya projesi" olduğunu söyledi.

Terör ve terörün açtığı yaralara karşı da vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Özhaseki, "Diyarbakır medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir ilimizdir. Terör örgütü, Diyarbakır'ı bir terör şehri olarak göstermek istiyor ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim terörle mücadelemizde geri vites yoktur ve asla da olmayacaktır. Bu güzel şehrimizde terör son bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Özhaseki, Sur’u tarihi dokusuna uygun olarak restore edeceklerini kaydederek, şunları kaydetti:

"UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sur’un yeniden yapılanmasını, uluslararası kriterler doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Çarpık kentleşme sonucu çok kötü şartlarda evlerinde yaşayan vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmeyecek. Diyarbakırlıların ve Sur'da yaşayan vatandaşlarımızın rızası dışında tek bir adım atılmayacak. Bununla birlikte vatandaşa hizmetin önünü tıkamak isteyen hain emellere karşı da dikkatliyiz. Belediyecilikte 20 yılı aşkın tecrübemizle Sur’u ayağa kaldırmak için çalışacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.