Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:
"Bütün yörelerimizle, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle kardeşiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, tarihi birlikteliğimizi geleceğe doğru, ufuklara doğru taşıyan bir milletiz"

BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bütün yörelerimizle, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle kardeşiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, tarihi birlikteliğimizi geleceğe doğru, ufuklara doğru taşıyan bir milletiz." dedi.

Sakarya ile Bingöl arasında "Kardeşim Birlikteyiz" sloganıyla başlatılan kardeşlik projesi programına katılmak üzere kente gelen Yılmaz, Vali Ali Mantı ile Eğitim Caddesi'nden hükümet konağı önündeki tören alanına kadar bisikletle geldi.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan törende konuşan Yılmaz, kardeşlik projelerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Daha önce Bingöl'ün Afyon, Kahramanmaraş ve Gümüşhane ile kardeş il olduğunu anımsatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu kardeşlik projelerine hükümetimiz ve partimiz büyük önem veriyor. Biz bir ve bütünüz. Bütün yörelerimizle, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle kardeşiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, tarihi birlikteliğimizi geleceğe doğru, ufuklara doğru taşıyan bir milletiz. Esasında biz tüm illerimizle kardeşiz. Ama bazılarıyla zaman kısıtlığı gereği daha fazla münasebet kurmuş oluyoruz. Yoksa bütün illerimiz bizim, bütün yöreler bizim kardeşimiz."

Sakarya kelimesini duyunca aklına ilk olarak Necip Fazıl Kısa Kürek'in şiirinin geldiğini belirten Yılmaz, "Üstad Necip Fazıl'ın Sakarya şiiri hepimizi birleştiren çok güzel bir şiir. 'Öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya' diye bir seslenişi var üstadın. O dönemde demokrasinin eksik olduğu, vesayetçi anlayışların hakim olduğu, bir takım elit grupların milletimize, insanımıza tepeden baktığı bir dönemde tarihi, kültürel değerlerimizin dışlandığı bir dönemde üstadın bu ifadesi çok çok önemli. Biz artık öz yurdumuzda garip, öz yurdumuzda parya değiliz. Allah'ın izniyle o defter kapandı, inşallah bir daha da açılmayacak." diye konuştu.

"En son bizi parya yapmak isteyenler, öz vatanımızda garip yapmak isteyenler, 15 Temmuz'da hain girişimde bulundular. Ama hakkettikleri cevabı bu milleten aldılar." ifadesini kullanan Cevdet Yılmaz, proje kapsamında Sakarya Belediyesince gönderilen 54 bisiklet ve 8 engelli aracı için teşekkür etti.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından çocuklara bisiklet ve engellilere araçları dağıtıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.