AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"Bugün yaşananlar Kürt sorunu değil, terör sorunudur. PKK, Kürt vatandaşlarımızın bir numaralı düşmanıdır"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bugün yaşananlar Kürt sorunu değil, terör sorunudur. PKK, Kürt vatandaşlarımızın bir numaralı düşmanıdır" dedi.

Turan, Şırnak'ta terörle mücadele kapsamında görev yaparken yaralanan çevik kuvvet polisi Adem Orta'yı Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Ağaköy'deki evinde ziyaret etti.

Orta'ya "geçmiş olsun" dileklerini ileten Turan, güvenlik güçlerinin üstün fedakarlık örneği göstererek terörle mücadeleyi sürdürdüğünü söyledi. Turan, bazı bildiri ve basın açıklamalarıyla bu fedakarlığın gözlerden kaçırılmak istendiğini vurguladı.

Terör örgütü PKK'nın adının bir kez bile geçmediği, sözde barış için yapılan basın açıklamalarını, bildirileri dikkate almadıklarının altını çizen Turan, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda barışın ruhunu temsil etmeyen sözde basın açıklamaları adeta 'utangaç PKK'lı' söylemine dönüştü. Bu tür girişimleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmekle beraber PKK'nın adının geçmediği, bölgede güvenliği sağlamak için görev yapan, şehit düşen askerlerimizden söz etmeyen hiçbir açıklamayı ciddiye almıyoruz. Aksine bu gibi açıklamaların Doğu ve Güneydoğu'da kadın, erkek, çocuk, esnaf hiçbir ahlaki ilke gözetmeden insanlara zulmeden, canlarına kasteden PKK'nın elini güçlendirdiğine inanıyoruz. Bu gibi açıklamalar barışa hizmet etmeyeceği gibi millet olarak teröre karşı verdiğimiz topyekun mücadeleye de zarar verir. Terör örgütü PKK'nın zulmünü, katliamını en iyi bilen yine o bölgede yaşayan vatandaşlarımızdır. Bugün yaşananlar Kürt sorunu değil, terör sorunudur. PKK, Kürt vatandaşlarımızın bir numaralı düşmanıdır. Çözüm Süreci'ni sabote eden, bölge insanına huzuru çok gören PKK'dır. Hükümetin sorumluluğu, bölgede huzuru ve güvenliği sağlamaktır."

Turan, Çanakkale'deki Truva Atı Heykeli önünde sözde barış çağrısı bahanesiyle dün basın açıklaması yapan gruba da tepki gösterdi.

Sözde barış çağrılarının Çanakkale'nin tümüne mal edilmesine izin vermeyeceklerini anlatan Turan, "Evet, Çanakkale barış kentidir ancak PKK'ya ses çıkarmayanların kenti değildir. Bu topraklar milli duruşu simgeler. Bu yüzden Çanakkale'yi milli duruşun başkenti olarak görüyoruz. Çanakkale nasıl ki 100 yıl önce birlik, beraberliğin ve dayanışmanın öncüsü olmuşsa bugün de millete ihanet eden terör örgütüne en sert cevabı verecek şehirdir" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.