Ak Parti Kayseri 6. Olağan İl Kongresi

Ak Parti Kayseri 6. Olağan İl Kongresi
Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Nifaktan, ayrılıktan medet umanlar avuçlarını yalayacaklar. Bu harekette ayrıya gayrıya, kavgaya asla yer olmadı, bundan sonra da olmayacak"- "Sanayi üretmeye devam ediyor. Bunun istihdama yansımaları ortada.

KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Nifaktan, ayrılıktan medet umanlar avuçlarını yalayacaklar. Bu harekette ayrıya gayrıya, kavgaya asla yer olmadı, bundan sonra da olmayacak." dedi.

Yıldırım, Kadir Has Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kayseri 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Partililerle ilk günkü gibi yan yana, birlikte ve beraber olduklarını vurgulayan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "AK Parti, bir vefa hareketidir." sözünü anımsatttı. Yıldırım, "İşte buradaki tablo bunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bu hareketin içinde nifak sokmak isteyenler, Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına söz edenler, aslında Türkiye'ye zarar veriyorlar." diye konuştu.

Nifak sokmak isteyenlerin, Türkiye'nin istikrarı ve huzurunu da bozacağını bildiklerini dile getiren Yıldırım, "Nifaktan, ayrılıktan medet umanlar avuçlarını yalayacaklar. Bu harekette ayrıya gayrıya, kavgaya asla yer olmadı, bundan sonra da olmayacak." ifadelerini kullandı. Yunus Emre'nin dizelerine işaret eden Yıldırım, "Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için/Aşkın yeri gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik." mesajını iletti.

- "Bugün Türkiye Erciyes gibi dimdik ayakta"

Türkiye'nin 2002 öncesindeki durumuyla bugün geldiği noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şunları söyledi:

"Vesayetçi müdahalelerle siyasetin dengesi bozuluyor, ülkeye hükümet dayanmıyordu. Sanayicimiz, tüccarımız ümitsizlik içinde her geçen her geçen gün zarar ediyordu. Okullar yetersiz, sınıflar kalabalık, öğretmenler çaresiz. Üniversiteler, öğrenci yurtları, barınacak yerler yetersiz. Hasteneleri sorsam, bir giden, bir gitmeyen pişman. Sağ giden hasta olarak çıkıyor. Sağlık hizmetleri ihtiyaca cevap vermekten uzak. Başörtülü kızlarımız okullara gidemiyor, devlet dairesinde çalışmalarına izin verilmiyor. Şimdi de Türkiye'ye bir bakalım, 'Gücümüz millet, kaynağımız Türkiye' dedik, Türkiye'yi dipten aldık zirveye çıkardık. Bugün Türkiye Erciyes gibi dimdik ayakta."

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin mevcut ekonomik durumuna ilişkin bilgi vererek, 2017 ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 10'dan fazla artıp, 157 milyar doları geçtiğini söyledi.

2017'de toplam otomotiv üretiminin de yüzde 20'nin üzerinde bir artışla, 1 milyon 700 bine yaklaştığını beliren Yıldırım, "Sanayi üretmeye devam ediyor. Bunun istihdama yansımaları ortada. Türkiye, 2007-2016 yılları arasında Avrupa Birliği'nin bütün üyelerinin, 28 ülkenin oluşturduğu istihdamın iki katını sağladı. Türkiye'ye yakışan budur." ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkeleri arasında kadın istihdamını artıran tek ülkenin Türkiye olduğuna da işaret eden Yıldırım, "2017'de İŞKUR vasıtasıyla 1 milyon 57 bin yeni işe başlayanların, 357 bin 210'u kadınlardan oluşuyor, kadınların iş hayatında daha etkin bir şekilde günden güne yerini alıyor." dedi.

- "Bu aydan itibaren mazotun yarısını biz ödüyoruz"

Tarıma verilen desteği de 15 yılda 8 kat artırdıklarını vurgulayan Yıldırım, "2002'den önce tarıma sadece 1 milyar 800 milyon veriliyordu, 2018 'de toplam destek miktarı 15 milyara çıktı." diye konuştu.

Türkiye'nin aynı zamanda tarımda ihracatçı ülkeler arasına girdiğini ve 16 yılda tarımda ihracatın 3,7 milyardan 17 milyar dolara çıktığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu aydan itibaren mazotun yarısını biz ödüyoruz. Mazot desteği yarısı sizden, yarısı bizden. Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için yeni bir proje başlattık. TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankasından kaynak kullandırarak, damızlık küçükbaş hayvancılığını teşvik ediyoruz. 16 yıllık kazanımlar ortada. Bu kazanımlar kadınlarımızın, çocuklarımızın, esnafımızın, çiftçimizin, köylümüzün, işçimizin, memurumuzun kazanımları. Bu kazanımlar Kayseri'nin, Türkiye'nin kazanımları. 2019 seçimlerinde Türkiye'nin önünü bir kez daha açacağız. Geri dönüş yok. Hep ileriye, daima ileriye hazır mısınız? Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha fazla refah için var mısınız? 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün.' demeye var mısınız?"

- 16 yıl boyunca Kayseri'ye 17 milyarlık yatırım

Kayseri'nin zenginliğinin, aynı zamanda etrafındaki illerin ve bölgenin de zenginliği olduğunu belirten Yıldırım, "Kayseri doğrudan dış pazarlara açılmış, üretken bir ekonomiye sahip. Biz baştan beri Kayseri'nin kalkınmadaki öncü rolünü biliyor ve buna göre çalışıyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, 16 yıl boyunca Kayseri'ye 17 milyarlık liralık yatırım yapıldığını bildirerek, Kayseri'nin daha fazlasına layık olduğunu söyledi.

Kayseri'nin 2002'deki ihracatının 351 milyon dolar olduğunu anımsatan Yıldırım, 2016 sonunda Kayseri'nin ihracatta dile 1 milyar 642 milyona ulaştığını belirterek, "İşte Kayseri farkı bu. Kazancın bereketi işte bu. Kayseri'de 351 binin üzerinde sigortalı çalışan var. İş yeri sayısı 30 binin üzerinde. 2002'de Kayseri'de sadece 246 engelli kardeşimiz iş yerlerinde istihdam ediliyordu. Bugün 12 bin 779 engelli kardeşimize iş vermiş durumdayız. Bu tablo bile nereden nereye geldiğimizi gösteriyor." şeklinde konuştu.

Ulaşımda ve ekonomide yolların olmazsa olmazlar arasında bulunduğunun altını çizen Yıldırım, Türkiye'nin göz bebeği, ticaret şehri Kayseri'de AK Parti iktidarlarından önce 77 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, Kayseri'ye 15 yılda 600 kilometre bölünmüş yol yapıldığını vurguladı.

Yıldırım, "Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böleriz de vatanı böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin." dedi.

Kayseri'nin bölünmüş yol uzunluğunun 672 kilometreye çıktığını belirten Yıldırım, Kayseri'yi Sivas, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat'a bölünmüş yollarla bağladıklarını, "İş bitti, yapı paydos." demediklerini ifade etti. Yıldırım, ayrıca Kayseri güney çevre yolu olmak üzere 14 yeni yol projesinin de tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

- Havalimanına yeni terminal binası

Kayseri'de inşa edilen sulama projeleriyle 355 bin dönüm araziyi suyla buluşturduklarını söyleyen Yıldırım, ilde yapılanların yanı sıra 4 barajın daha inşa edileceğini bildirdi.

Bugün Kayseri'de 3 organize sanayi bölgesinde (OSB) toplam bin 276 parselde, 70 bin 700 kişinin iş, aş sahibi olduğunu ancak bunun yetmediğini, Kayseri'ye 4 OSB daha yapacaklarını aktaran Yıldırım, Erciyes Dağı'nın da kış turizm merkezi haline geleceğini belirtti.

Kayseri Havalimanı'na 2003'te 325 bin yolcunun geldiğini, geçen sene bu sayının 2 milyon 150 bine çıktığını dile getiren Yıldırım, Kayserililerin havalimanının büyütülmesi konusunda bir beklentisi olduğunu anımsatarak, modern bir terminal binasının Kayseri'ye kazandırılacağını söyledi.

- Hızlı tren müjdesi

Yıldırım, Kayseri'ye hızlı tren müjdesi de vererek, "Hızlı tren Kayseri'ye geliyor. 28 Mart'ta ihalesi yapılıyor. Hayırlı olsun. Yerköy'den Kayseri'ye, Sivas'a, Erzincan'a gidin, isterseniz Ankara'ya, Konya'ya, Bursa'ya, Bilecik'e, Sakarya'ya gidin. Yollar kısalacak, zaman kısalacak işiniz aşınız daha da artacak. Yüksek hızlı tren Kayseri'nin zenginliğine zenginlik katacak." değerlendirmesinde bulundu.

Otogar ile şehir hastanesi arasına raylı sistem yapacaklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kayseri'nin zenginliklerini koruyan, bunun için her gün çalışan büyükşehir belediyemizi, ilçe belediyelerini de tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. AK Parti'nin temelinde yerel yönetimler vardır. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaptığı takdire şayan hizmetler sonucu AK Parti'yi bu millet iktidar yaptı. 15 yıldır AK Parti'ye desteğinizi devam ettiriyorsunuz. Biz de doğusundan batısından, güneyinden kuzeyinden ayrım yapmaksızın yurdun her köşesinde hizmetlerimizle ülkeyi kalkındırmaya devam ediyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendiriyoruz. İncesu-Kayseri arasındaki banliyö seferleri de nisan ayında başlıyor. Yeşilhisar-Gönenç arasını da bu sene bitiriyoruz. Anlatmakla bunlar bitmez. Görmek lazım. Elhamdülillah milletimiz görüyor, Kayseri görüyor. Onun da desteğinizi daha da artırıyorsunuz."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.