AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay:

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay:
"28 Şubatlar, 12 Eylüller, 12 Martlar, 27 Nisanlar, 17 Aralıklar, 27 Mayısların olmaması daha fazla demokrasi ile mümkündür. Bize düşen daha fazla demokrasi ve özgürlük için çalışmaktır"

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, darbelerin olmamasının daha faza demokrasi ile mümkün olduğunu belirtti.

Akçay, 28 Şubat sürecinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, darbelerin olmamasının daha fazla demokrasi ile mümkün olabileceğini kaydederek, darbelerin genelde siyasi partileri hedef aldığından etkisinin siyasetçilerle sınırlı kaldığının düşünüldüğünü ifade etti.

Darbenin etkisinin siyasi alanla sınırlı kalmadığını vurgulayan Akçay, şunları kaydetti:

"Toplumun tamamını etkiler. Darbenin olumsuzluğu ekonomiden eğitime, sanattan tarıma kadar her alana yansır. 1923'te kurulan ülkemiz 90 yıla çok sayıda darbe, muhtıra, darbe girişimi sığdırdı. Bu maalesef ülkemiz için kötü bir mirastır. Bundan sonraki dönemlerde darbe, muhtıra, darbe girişimi gibi antidemokratik hiçbir girişime müsaade etmeyeceğiz. 28 Şubatlar, 12 Eylüller, 12 Martlar, 27 Nisanlar, 17 Aralıklar, 27 Mayısların olmaması daha fazla demokrasi ile mümkündür. Bize düşen daha fazla demokrasi ve özgürlük için çalışmaktır."

28 Şubat darbesinin en çok eğitimde tahribat yaptığını belirten Akçay, "28 Şubat'ı bir yönüyle de eğitim düşmanı darbe olarak tanımlayabiliriz. 28 Şubat darbecilerin asker ve sivil kanadının işi gücü okullardı. Onlar yüzünden eğitimimiz, gençlerimiz, öğretmenlerimiz çok zaman kaybetti" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında ayrıca, yeni anayasa çalışmalarına değinen Akçay, şöyle devam etti:

"Yeni anayasa yapım çalışmaları kaldığı yerden devam etmeli. 12 Eylül darbe anayasasının birçok maddesi değiştirildi. En son 2010 yılında AK Partimizin öncülüğünde geniş çaplı bir Anayasa reformu yaptık. Çok sayıda maddesi değiştirilmiş olsa da sonuçta darbe anayasası halen yürürlükte. Onun için yeni anayasa çalışmalarına hız verilmelidir. CHP, terk ettiği Anayasa Uzlaşma Komisyonuna geri dönmelidir. Uzlaşma komisyonundan kaçmak sadece statükoya katkı sağlar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.