Ak Parti Yalova İl Kongresi

Ak Parti Yalova İl Kongresi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1)- "İşte öyle bir ana muhalefet var ki yeni adıyla ana hıyanet, bunları hiç görmüyor. Gel bir Osmangazi'den, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Avrasya Tüneli'nden geç. Yoksa bizim görmediğimiz zamanlarda m

YALOVA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İşte öyle bir ana muhalefet var ki yeni adıyla ana hıyanet, bunları hiç görmüyor. Gel bir Osmangazi'den, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Avrasya Tüneli'nden geç. Yoksa bizim görmediğimiz zamanlarda mı geçiyor, ne yapıyor bilmiyorum." dedi.

Erdoğan, AK Parti Yalova İl Kongresi'ndeki konuşmasına, "İnşallah yanlış söylemem. Ne diyor o güzel Yalova türküsünde? 'Bir dalda 2 ceviz/Aramız derya deniz/Sen orada, ben burada/ Ne bet kaldı ne beniz.' Biz de betimiz, benzimiz atmasın diye her fırsatta Yalova'ya, kah ben kah arkadaşlarım gelmek suretiyle Yalova'yla aramızdaki derya denizi aşarak, buraya geliyor, sizlerle hasret gideriyoruz." sözleriyle başladı.

16 Nisan Halk Oylaması'nda yaklaşık yüzde 50 ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "evet" diyen Yalovalılara şükranlarını sunan Erdoğan, vatandaşlara "İnşallah bu oranı 2019 seçimlerinde çok daha yukarılara çekeceğiz. Buna var mıyız? Buna hazır mıyız?" şeklinde seslendi.

Erdoğan, "Vur de vuralım, öl de ölelim" tezahüratları üzerine, "Gençler, biz tabii şunu bileceğiz; her şeyden önce biz, adeta barışın güvercinleri olarak çıktığımız bu yolda öldürmeye değil, adeta diriltmeye varız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazi Mustafa Kemal'in emaneti Yalova'yı her alanda geliştirmek, kalkındırmak için 15 yılda eski rakamla 4 katrilyon liradan fazla yatırım yaptık. Nereden nereye... Üniversiteyle buluşturduğumuz bu şehirde bin 400 kişilik yüksek öğretim yurdu, 908 yeni derslik inşa ettik. Sağlık alanında 12 termal tesis projesini hayata geçirdik. Şu anda 400 yataklı devlet hastanesiyle ilgili proje çalışmaları hamdolsun tamamlanma durumunda. Toplu konuttan bölünmüş yola, spor tesislerinden tarım desteklerine kadar her alanda Yalova'ya çok önemli hizmetler getirdik. İstanbul-İzmir Otoyolu aynı zamanda Yalova'nın projesidir. Hizmete açılan Osmangazi Köprüsü ve açılan otoyol bölümleri sayesinde Yalovalılar artık körfezi dolanmadan, trafiğe girmeden İstanbul'a ulaşma imkanını elde ettiler. Önümüzdeki yıl tamamlanacak, ülkemizin en uzun tünellerinden Orhangazi Tüneli'nin hizmete alınmasıyla ulaşım konusunda yeni bir döneme girileceğine de inanıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde Yalova'ya daha büyük hizmetler de gelecek. Çünkü biz bu ülkeyi, bu milleti, Yalova'yı, sizleri seviyoruz. Bunların hepsini de sizleri de makam, mevki, para, pul, şu bu için değil, sadece Allah için seviyoruz. Bunun için de kimsenin kökenine, mezhebine, meşrebine bakmıyoruz, herkesi yaratılmışların en şereflisi olarak görerek bağrımıza basıyoruz. Zira biz insanları yaratandan ötürü sevdik. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Boşnağı, Arnavutu, 80 milyon bizim gözümüzde tek. Niye? bizi yaratan Allah onları da yarattı."

- "Biz vakti nakde dönüştürdük"

Erdoğan, Türkiye'nin son 15 yılında hem geçmişin eksiklerini gidermenin hem de geleceği inşa etmenin gayreti içinde olduklarını ifade ederek, eğitimde 270 bin yeni dersliğin ülkeye kazandırıldığını, 584 bin öğretmen atandığını, 110 yeni üniversite açıldığını, yüksek öğrenim yurtlarının kapasitesinin 435 bin ilaveyle 617 bine çıkarıldığını kaydetti.

"Bunu görmeyenler var mı? Var. Gözü var görmüyor. Kulağı var duymuyor. Dili var hakkı söylemiyor. Niye? Kalbi mühürlü?" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"İşte öyle bir ana muhalefet var ki yeni adıyla ana hıyanet, bunları hiç görmüyor. Gel bir Osmangazi'den, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Avrasya Tüneli'nden geç. Yoksa bizim görmediğimiz zamanlarda mı geçiyor, ne yapıyor bilmiyorum. Bunları kimler yaptı, bir gör. 'Bu köprülerin fiyatını açıklamadınız. Hastanelerin fiyatını açıklamıyorsunuz.' diyor. Bir defa kaynak çeşitlendirme nedir ekonomide, bunu bilmeyecek kadar cahil bu adam. Cebinizdeki parayı harcamak gayet kolaydır. Biz geldiğimizde kasa tam takır, böyleydi. E ne yapacağız, bir şeyler ortaya koymamız lazım. Ne yaptık? Dedik ki PPP (Public Private Partnership), kamu özel ortaklığı. Bütün bunları devreye sokarak, hamdolsun hastaneleri böyle yaptık. Peki ne yaptınız? Biz, zamanı sattık. Eskiler ne demiş, 'Vakit nakittir.' İşte biz vakti, zamanı nakde dönüştürdük. Hastane mi yapıyor? Dedik ki 'Al, 10 yıllığına, 15 yıllığına', ihaleyi böyle yaptık. Köprü de aynı şekilde, 10 yıl, 15 yıl, 20 yıl neyse. Ama bunların kafası basmaz, anlamaz."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.