AK Parti'de tek aday tek liste

AK Parti'de tek aday tek liste
AK Parti Kongresi bugün Arena Spor Salonu'nda 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek.

AK Parti Kongresi bugün Arena SporSalonu'nda yapılıyor. Kırk bin kişinin katılması beklenen kongreye genel başkanlık için tek aday olarak Ahmet Davutoğlu ve tek MKYK listesi ile gidiliyor. Bu kongrede genel merkez tarafından delegelere verilecek tabletin içinde 13 yıllık sessiz devrim yüklendi.

AK PARTİ 5'İNCİ OLAĞAN KONGRESİ BUGÜN

AK Parti 1 Kasım seçiminin startını bugün veriyor. 5'inci Büyük Olağan Kongre için hummalı bir çalışma yapan parti bugün hem genel başkanını hem de partiyi seçime götürecek MKYK listesini belirleyecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday olacağı kongrede tek liste olacak. AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Beşir Atalay, kongrenin yapılacağı Arena'da dün gerçekleştirdiği basın toplantısında şunları söyledi: 

ZORLU BİR DÖNEM

Türkiye'nin zorlu bir dönemden geçtiği bir süreçte kongremizi zamanında yapıyoruz. Her şeyin iyisi zamanında yapılandır. Biz de kongremizi ertelemedik. 

40 BİN KİŞİ KATILACAK

Yaklaşık 40 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Yaklaşık 12 bini bu salon içinde olacak. Geri kalanı salon dışında olacak. 300 civarında da şu anda akreditasyonu alınmış cevabı alınmış yabancı konuk olacak. 50 ulusal, 20 uluslar arası basın kuruluşu kongreyi izleyecek.

11 PARTİ DAVET EDİLDİ

Kongremize 11 siyasi ve 220 sivil toplum kuruluşumuz davet edilmiştir. Davet edilen siyasi partiler Büyük Birlik Partisi, HDP, CHP, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Hürdava Partisi, Doğru Yol Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Anavatan Partisi, Saadet Partisi, Çoğulcu Demokrat Partisi'dir. 

YENİLER İÇİN FİLM HAZIRLANDI

En önemli olayların yer aldığı bir tanıtım filmimiz olacak. Yenilere bizim hafızamızı aktarma çabasıdır bu. 

DELEGELERE TABLET

Bütün delegelerimize tablet dağıtıyoruz. Bu tabletin içinde partinin kuruluş programı ve bütün seçim beyannamelerimiz yer alıyor. Yani 2002'den başlayarak dokümanlarımız burada. Partimizin tarihini, hafızasını en iyi taşıyabilecekleri pek çok kitabın yerine böyle bir çalışma yaptık. 

GENEL BAŞKAN STARTI VERECEK

Genel başkanımız konuşmasında seçimin de startını vermiş olacak. Bu kongreden sonra ayın 18'inde aday listeleri YSK'ya teslim edilecek. Bizim bu kongremiz aynı zamanda bir seçim startı. Buradaki coşkuyla bütün teşkilatlarımız delegelerimiz Türkiye'nin her köşesine yayılacaklar ve ondan sonra 1 Kasım seçiminin çalışması başlayacak. 

GÜL KATILMAYACAK

Partimizin erdemliler hareketinin en önemli öncülerinden olan Abdullah Gül Bey'e bizzat genel başkanımız, Başbakanımız telefonla sözlü olarak davetini iletti. Ama kendisi katılamayacaklar. Tabii mesajla ilgili (Gül'ün kongre mesajı) bir şey söylemem mümkün değil. 

 TEK ADAY VE TEK LİSTE

Tek adayımız genel başkanımız Ahmet Bey ve tek listemiz var. O şekilde kongre yapılacak. Tüzük komisyonu kuruldu arkadaşlarımız çalışıyor. Bugün genel başkanımızın da tüzük komisyonu ile toplantısı var. 3 dönem dışında bir kaç değişiklik daha olacak onu yarın göreceğiz. Yeni birimlerin ihdası olacak. Sürpriz olacak. 

 

KAYNAK:HABER7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.