Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ’DEN KİM BELEDİYE BAŞKANI OLACAK?

AK PARTİ’DEN KİM BELEDİYE BAŞKANI OLACAK?

Yahu ne yazsak yine de eleştiri alıyoruz.

Biz yerel gazeteciyiz, yerel yazalım diyoruz ve sokakları, caddeleri, ağaçları ve trafiği yazmaya çalışıyoruz. Birileri yine de kızıyor. “Niye bizim durumumuzdan geleceğimizden bahsetmiyorsun?” diyorlar.

Durum, gelecek?

Piyasalardan, döviz kurundan yaz diyorlar.

“Peki pek anlamam ama sorayım öğrendiğim kadarı ile yazayım” diyorum. Genel kanıyı yerelleştirerek köşemize taşıyoruz. Yine olmuyor. “Niye olmadı?” diyoruz. İşi taaa Ankara’ya kadar uzatıyorlar. “Oralar bizim boyumuzu aşar Kulu makasından sonrasında yokuz” diyoruz. Olmuyor.

Yerel siyaset yazıyoruz.

O zaman da kimseyi memnun edemiyoruz.

Çünkü bu şehirde iktidar ile muhalefet, hele hele iktidarın içindeki muhalefet bir başka.

Aslında çoktandır Külliye’nin yollarını aşındıranları, Genel Merkezi “Suyolu” yapanları bizim minik kuşlarımız gün be gün aktarıyorlar.

İşte dün de tam bugünkü köşe yazımızı yazmak için hazırlanıyorduk ki Ankara’daki hele hele Külliye ile çok sağlam bağları olan ama Konyalı olmayan, bizi de çok seven abimizden fırçayı yedik.

“Yeter yahu Uğur abi. Sana Ankara’dan günlük trafik ve yol raporu veriyorum. Köşeni okuyorum. Bunlardan hiç bahsetmiyorsun. Yoksa seni köşende sıkıştıranlar mı var? Eğer var diyorsan sen onların ismini bana bir söyle bakayım” demez mi?

………..

Tamam, tamam birazdan aşağıda isimlerini yazacağımız hiçbir dostumuz ile Belediye Başkan adaylığı konusunda konuşmadım. Onların da asla günahlarını almak istemem. Çünkü benim günahım bana yeter. Hele bu isimler bir de siyasi aman Allah korusun bu dünyada taş oluruz vallahi.

Bu isimlerin arasında belki “Benim böyle hiç bir niyetim yok, olmadı da” diyenler olabilir. Doğrudur. Saygı duyarız. Ancak Ankara’da AK Parti kulislerinde bu isimler özellikle Merkez ilçe Belediye Başkanlıkları için hatta bazılarında da Büyükşehir için söylemler oluyor.

Tekrar söylüyoruz. Gönüllerinden bile böyle bir istek arzu yoktur. Ama parti içerisinde sevildikleri için, vizyonları, yakışıklıkları ile dikkat çektikleri için kendilerini seven partililer onların isimlerini özellikle bazı iddialı koridorlarda lanse ediyorlar.

Bugün yarın değil ama yakında Büyükşehir için ve mevcut Belediye Başkanlarımız içinde kendi çapımızda siyasilerden duyduklarımızla yine küçük bir değerlendirme yaparız inşallah diye ümit ediyorum.    

Gelelim büyüklerimizin abilerimizin bize aktardığı isimlere;

Veli Tolu, Ahmet İzi, Ömer Ünal, Refik Tuzcuoğlu, Faruk Şekerci, Mustafa Ak, Mehmet Yavaş,

İsmail Küçükbayrak, Mahmut Sami Şahin, Ali Çınar, Ali Selvi, Abdülkadir Özöğür, Hülya Gök, Fatih Sert, Suat Altınsoy, Mustafa Kavuş, Serdar Kalaycı…

……………

Bu isimlerin sıralaması bize söylendikçe kendi ajandamıza aldığımız sıraya göre tesadüfen oluşmuştur. Daha yazacağımız birkaç isim daha var. Tekrar söylüyorum. Bu isimler arasında Büyükşehir için de hazırlık yapanlar var. Demedi demeyin haaa.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hikmet, ahmağın kalbine ancak geçerken uğrar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Fenni Fırın Kavşağında bazı araç sürücüleri kırmızı ışık yandığı halde hâlâ geçmeye devam etmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR