AKADEMİSYENLERE BYLOCK OPERASYONU

AKADEMİSYENLERE BYLOCK OPERASYONU
Güncellenen BYLOCK kullanıcı listelerinden Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi akademisyenleri ile idari personeli çıktı.

KONYA merkezli BYLOCK operasyonunda, akademisyen ve üniversite çalışanları hakkında gözaltı kararı verildi. 

Edinilen bilgiye göre, BYLOCK kullanıcısı olduğu tespit edilen 25 kişinin yakalanması için KONYA dahil 12 ilde operasyon yapıldı.

Operasyon yapılanlar, akademisyenler ve üniversitelerin idari personel kadrolarında yer alanlar.

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi' nin yakın zamanda ard arda verdikleri kararlarda, BYLOCK iletişim ağı yüklemiş olanların FETÖ / PDY içinde yer almış olduklarına vurgu yapılmıştı. Mesaj içerikleri ise, FETÖ / PDY içerisinde üstlenilen göreve dair ayrım için önemli bir kriter kabul edilmişti.

Ayrıca bu iletişim ağını yüklemiş olmanın, mensubiyet ve üyelik konusunda TUTUKLAMAYA YETER KUVVETLİ DELİL niteliğinde görüleceğine dair yapılan vurgu sonrası -istisnai haller dışında- BYLOCK yükleyenler hakkında tutuklama kararları kaçınılmaz hal almıştı.

Güvenlik güçlerinin uzun çalışmaları neticesinde 102 bin BYLOCK kullanıcısının kimliklerine ve mesajlaşma içeriklerine ulaşılması FETÖ / PDY üyelerine karşı mücadeleyi daha etkin hale getirdi. Bunun en güzel örneklerini KONYA'da görülmeye başlandı. KOM Müdürlüğü'nün 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı'na 2 gün önce yaptığı operasyonda da haklarında yakalama kararı bulunan 21 şüpheliden 17'si yakalanarak göz altına alınmışlardı. 

Bugün Selçuk Üniversitesi'nden 16 ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden 9 olmak üzere toplam 25 kişi hakkında verilen göz altı kararı uygulanıyor. Operasyonda Konya'dan 12 kişi göz altına alındı ve aralarında İstanbul, Eskişehir, Bursa'nın bulunduğu illerde ikamet edenlerle ilgili işlemler devam ediyor.

 

Köşe yazarımız Dinçer SUROĞlU' nun SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'ndeki FETÖ yapılanmasına dikkat çeken SELÇUK ÜNİVERSİTESİ HÂLÂ CENABET Mİ? başlıklı köşe yazısı için TIKLAYIN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.