Akademisyenlerin "dikili ağacı" oldu

Akademisyenlerin "dikili ağacı" oldu
Ankara Üniversitesi Gölbaşı yerleşkesinde, her öğretim üyesinin isminin asılı olduğu fidanlar dikilerek "70. Yıl Öğretim Üyesi Ormanı" oluşturuldu-Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş: -"Aidiyet bizim için çok önemli bir kavram. Bu bağlamda sembolik

ANKARA (AA) - SELMA KASAP- KÜBRA MİNNET - Ankara Üniversitesi Gölbaşı yerleşkesinde, üniversite bünyesinde görev yapan bin 880 öğretim üyesinin isimlerinin asılı olduğu fidanlar dikilerek "70. Yıl Öğretim Üyesi Ormanı" oluşturuldu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteye aidiyet duygusunun kendileri için büyük önem taşıdığını ve bu kapsamda pek çok etkinlik yaptıklarını ifade etti.

Üniversiteden emekli olanlar için törenler düzenlediklerini, emekli olan ve 80 yaşını aşan öğretim üyeleri için "Çınar Ödülü" verdiklerini dile getiren İbiş, yeni kadro alan öğretim üyeleri için çeşitli etkinlikler ve sembolik bazı projeler uyguladıklarını vurguladı.

Üniversitenin Gölbaşı Yerleşkesindeki bin 100 dönümlük araziye toplamda 5 binden fazla ağaç dikildiğini belirten İbiş, yerleşkenin bir bölümünü öğretim elemanları için dikilen fidanlara ayırdıklarını bildirdi.

İbiş, Ankara Üniversitesi bünyesinde yaklaşık bin 880 öğretim üyesi olduğuna işaret ederek, "70. yılımızda bütün öğretim üyelerimiz için bir fidan diktik ve her fidanın üstüne isimlerini astık. O fidanlar ileride büyüsün ve 20 yıl sonra o öğretim üyelerimizle bir özdeşleştirme geliştirsin istedik ve böylece '70. Yıl Öğretim Üyesi Ormanı' oluşturduk. Hepsi yaşamları boyunca pek çok fidan dikmiş olabilir ama yaşamlarının çok önemli bir kısmını geçirdikleri üniversitede dikili bir ağacı olması bambaşka bir sahiplenme getiriyor" dedi.

- Orman için tören 20 Nisan'da

İbiş, öğretim üyelerinin projeden çok memnun olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Onlara hep söylüyorum, 'Sakın ola benim bir dikili ağacım yok demeyin çünkü artık bir dikili ağacınız var. Dikmesi bizden, bakması sizden' diyorum. Eğer o ağaç kurursa kuru ağacınızın resmini çekerim ve kuru bir ağacı var diye de internet sayfasında yayınlarım. Bu da tabii işin latife kısmı."

Öğretim Üyesi Ormanı'na ilişkin 20 Nisan’da bir tören yapacaklarını duyuran İbiş, "Öğretim üyelerimiz için bu dikili fidanların 20 yıl sonrası için çok daha anlamlı olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.