Akdeniz İhracatçılar Birliği heyeti Erbil'de

Akdeniz İhracatçılar Birliği heyeti Erbil'de
Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesindeki Akdeniz İhracatçılar Birliğinden bir heyet, Erbil'de iş dünyasındaki temsilcilerle buluştu

ERBİL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesindeki Akdeniz İhracatçılar Birliğinden bir heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) gelerek, Erbil Ticaret Odası'ndaki iş adamlarıyla görüşmeler yaptı.

Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetimi Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Ciğer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türk Hava Yollarının katkısıyla, iş adamlarımızı diğer ülkelerdeki iş adamları ile tanıştırmaya çalışıyoruz. Kuzey Irak bölgesine yönelik muhtelif alanlarda çalışan iş adamlarımızı, buradaki şahsiyet ve girişimcilerle tanıştırmak maksadıyla Erbil'e geldik." ifadelerini kullandı.

Ciğer, Erbil'e gelen heyette, mobilya, gıda, tekstil, endüstri, orman ürünleri ve tarım makineleri gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren 20 firmadan temsilcinin bulunduğunu belirtti.

Irak'a en yakın bölgenin Akdeniz olduğunu kaydeden Ciğer, buranın kendi bölgeleri için önemli bir pazar olduğunu aktardı.

Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Celil Hayat ise, "Bu zor süreçte Türkiye'den iş adamları ve girişimcileri görmek bizi mutlu ediyor. Misafir heyetle ticari ilişkilerin daha da güçlenmesi ve yenilenmesini ele aldık." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.