Akgül: Müdürlerim Tarafından Cinsel Tacize Uğradım

Akgül: Müdürlerim Tarafından Cinsel Tacize Uğradım
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Kimsesiz Kız Çocukları Derneği öncülüğünde 5’e yakın firmanın sponsorluğunda program sunucusu Seda Akgül, ‘Şiddet ve Cinsel İstismar” konulu konferans gerçekleştirdi

Dedeman Otel’de gerçekleşen programa; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Bilal Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Hatice Oflaz, Kimsesiz Kız Çocukları Derneği Başkanı Sıdıka Kara, Program Sunucusu Seda Akgül ve davetliler katıldı. Program da konuşan sunucu Seda Akgül toplumda kadına yönelik cinsel tacizlerin her geçen gün arttığını, mesleğin ilk yıllarında da kendinin müdürleri tarafından cinsel tacize uğradığını söyledi.

KADINLARIMIZ ÖLDÜRÜLÜYOR

Türkiye’de kadınların ezilen taraf olduğunu belirten Akgül, “Bu ülkede kadınlar kimsesiz. Kız çocuklarından başlıyoruz da; kocalı, kocasız, bekar, dul bütün kadınlar kimsesiz. Türkiye’de kadınların yüzde 26’sı evli olduğu erkek tarafından, diğer yüzde 20’si sevgilisi tarafında, yüzde 13’ü de akrabası tarafından öldürüyor veya şiddete uğruyorlar ama şiddet uygulayan kişileri de biz yetiştiriyoruz” dedi.

CİNSEL TACİZE UĞRADIM

Hayatının çok önemli kısmını hayvanlara yardıma atadığını ifade eden Akgül, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim toplumuzda şiddetin en zayıf halkası hayvanlardır. En mazluma bunu yapanların kadına neler yapacağı açıktır. Mesleğin başında TRT’den özel kanala transfer oldum. Cinsel tacizde bulunan müdürüm bir üst müdüre şikayet etmeye gittiğim de onun da cinsel tacizine uğradım. Allah’ın yardımıyla o ikisi de işten atıldı da ehli namus dürüst bir insan geldi benim kariyerim kurtuldu. Böyle durumlarda konuşun susmayın ayıbı siz etmiyorsunuz onlar ediyor” diye konuştu.

Haber: Uğur Sarı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.