Aksaray'da 28 yıldır börek satıyor

Aksaray'da 28 yıldır börek satıyor
Aksaray'da "sakallı börekçi" olarak bilinen İrfan Sezen, 28 yıldır yaptığı börekler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor

Aksaray'da "sakallı börekçi" olarak bilinen İrfan Sezen, 28 yıldır yaptığı börekler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kıymalı, peynirli ve patatesli börek çeşitleri ile 28 yıldır Aksaray’da hizmet verdiğini belirten İrfan Sezer, "Bu işe başladığımda evimi imalathane olarak kullanıyordum. 28 yıllık süreçte böreğim Aksaray’da marka oldu. Beni bilenler 'sakallı' olarak biliyor. Evimde yaptığım börekleri 3 tekerli bisikletle sanayide ve şehir merkezinde gezerek satışa sunuyordum. Son yıllarda talep çok arttı. Yaklaşık 3 yıldır kendi dükkanımda hizmet veriyorum." diye konuştu.

Sezen, yaptığı böreklerin hamurunda un, su ve tuzdan başka hiçbir katkı maddesi kullanmadığını dile getirerek, "İçeriği ise sadece peynir, patates ve kıyma. Kesinlikle katı yağ kullanmıyorum. Sıvı yağ katıyorum. Sabah erkenden servise başlıyorum. İnşallah talep arttıkça daha profesyonel ihracat yaparız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.