Aksaray'da "Aşmak için hareket" etkinliği

Aksaray'da "Aşmak için hareket" etkinliği
Vali Ataklı, Belediye Başkanı Yazgı ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva'nın da aralarında bulunduğu yetkililer, engelliler ile spor yaptı

AKSARAY (AA) - Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Aksaray'da etkinlik düzenlendi.

Dernek Başkanı Lokman Ayva, Hükümet Meydanı'ndaki etkinlikte, engelli ve engelsiz tüm bireyleri kaynaştıran, birbirlerine daha sıkı bağlayan kampanyanın hızla devam ettiğini söyledi.

İnsanlar arasındaki ilişkilerde birtakım özelliklerin dışlanma gerekçesi olarak kullanıldığını belirten Ayva, "Bunlardan birisi de engellilik oldu. Engelli insanlar toplumun dışında kaldı. Ön yargılardan dolayı acı çektiler. Şunu fark ettik, insanlar engellileri tanımıyor, tanısalar bu olmayacak. Ön yargı, dışlama, hor görme gibi yanlış davranışları aşmak için engelli ve engelsizlerin birlikte etkinlik yapmaları lazım." diye konuştu.

Bunun için sporun önerildiğini dile getiren Ayva, "Bütün illerde engelliler ve engelsizler birlikte spor yapacaklar. Bu 24 ay boyunca sürecek. Her ilde festivallerle başlıyor. Arkadaşlarımız Aksaray'da çok güzel bir etkinlik düzenledi. Aksaray'da yaşayan engelli ve engelsiz arkadaşlarımız birlikte spor yapıyorlar. İstiyoruz ki sadece Aksaray'da değil, bütün dünyada engelli ve engelsizler spor yapsın." ifadesini kullandı.

Daha sonra Ayva'nın yanı sıra Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve diğer yetkililer, engelliler ile bocce ve goalball oynadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.