Aksaray'daki köylere 3 bin 200 çöp konteyneri dağıtıldı

Aksaray'daki köylere 3 bin 200 çöp konteyneri dağıtıldı
AKSARAY (AA) - Aksaray Valiliği İl Özel İdaresi tarafından kentteki tüm köylere 3 bin 200 çöp konteyneri dağıtıldı.Aksaray Valisi Şeref Ataklı, makamında...

AKSARAY (AA) - Aksaray Valiliği İl Özel İdaresi tarafından kentteki tüm köylere 3 bin 200 çöp konteyneri dağıtıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi tarafından köylere toplam 3 bin 200 adet çöp konteynerinin dağıtıldığını söyledi.

İl genelindeki köylerin tamamında çöplerin toplandığını belirten Vali Ataklı, ihtiyaç durumları göz önüne alınarak ilave 2 bin 200 adet daha çöp konteynerinin daha bu yıl içinde köylere dağıtılacağını belirtti.

Çöp toplama hizmetinin İl Özel İdaresi tarafından verildiğini, vatandaşların bu hizmetten dolayı memnuniyetlerini ifade ettiklerini dile getiren Ataklı, şunları kaydetti:

"Köylerimiz de şehirlerimiz gibi tertipli düzenli ve temiz olmak durumundadır. Hiç kimse çöpünü çevreye ve insanlara zarar verecek şekilde gelişi güzel atmamalı. Temiz bir çevrede yaşamak, her insan için bir haktır. Bu şehirde de aynı köyde de aynı. Temiz bir çevrede yaşama imkanı sağlamak için Aksaray İl Özel İdaresi, yapılan planlama ile bütün köylere çöp konteyneri dağıtılarak köylerde çöplerin toplanmasına başlandı. Başlangıçta bin 500 adet olarak dağıtılan çöp konteynerlerinin toplamda 3 bin 200 adete ulaştı. Bütün köylerimizde yerleşim yerlerinin büyüklüğüne göre çöp konteynerleri dağıtıldı. 2016 yılında ihtiyaç duyulan yerler belirlenerek ilave 2 bin 200 adet çöp konteyneri daha dağıtılacak. Her evin önüne bir çöp konteyneri koyma şansımız yok ancak son dağıtım bütün köylerdeki ihtiyaca göre planlandı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.