Aksaray'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Aksaray'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım
Aksaray STK Platformu'nca temin edilen 1 tır insani yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

AKSARAY (AA) - Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nca temin edilen 1 tır insani yardım malzemesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Kurulu Üyesi ve İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım tırının oluşmasında iş adamı Mesut Koçaş'ın çok büyük katkısı bulunduğunu belirtti.

İş adamı Mesut Koçaş'ın kendisini arayarak 100 çuval un bağışında bulunduğunu belirten Özkan, "5 dakika sonra tekrar aradılar, '130 çuval olsun' dediler. 2 saat sonra ise 'bir tır dolusu ayarladık' diye aradılar. Böyle güzel bir gelişme oldu. Mesut abimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

İş adamı Mesut Koçaş ise arkadaşları ile kendi aralarında konuştukları sırada yardımda bulunma kararı aldıklarını belirterek, kendi aralarında topladıkları maddi yardımlarla un aldıklarını ve bunu Bayırbucak Türkmenlerine bağışladıklarını kaydetti.

Yardım tırı, yapılan duanın ardından yola çıkarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.