Aksaray'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Aksaray'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından tedarik edilen bir tır dolusu insani yardım malzemesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine...

 Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından tedarik edilen bir tır dolusu insani yardım malzemesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Aksaray'daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu platformun öncülüğünde, Eskil ilçesindeki "Gönülbağı Derneği" tarafından temin edilen un, kömür, battaniye ve giyim eşyalarından oluşan yardım tırı, Suriye'ye gönderilmeden önce pazar alanında uğurlama töreni düzenlendi.

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, törende yaptığı konuşmada, günün geç saati de olsa Bayırbucak Türkmenleri için yardımların devam ettiğini belirtti.

Yardım tırını, Eskil ilçesindeki Gönülbağı Derneği'nin hazırladığını belirten Dağdaş, "Yardım tırımızda, un, kömür, battaniye ve giyim eşyası bulunuyor. Bu yardımla 55. tırımızı gönderiyoruz. Yardımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yardım tırı, duanın ardından yola çıkarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.