Akşehir'e "Nasreddin Hoca Üniversitesi" kurulsun

Akşehir'e "Nasreddin Hoca Üniversitesi" kurulsun
İyi Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, Akşehir’in kültürel ve manevi değerleri olan Nasrettin Hocanın adıyla Üniversite kurulmasına ilişkin kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Akşehir’in kültürel ve manevi değerleri olan Nasrettin Hocanın adıyla Üniversite kurulmasına ilişkin kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

Akşehir ve hinterlantın (iç bölge) nüfusu TÜİK 2017 yılı verilerine göre Konya ilçeleri olarak 203.160 kişi hinterlantındaki Afyon ve Isparta’ya bağlı ilçeler arasında eğitim, sağlık ve ticaret altyapısının kullanan yaklaşık 350.000 kişilik nüfusa hizmet ettiğini belirten Yokuş, “Akşehir ilçemiz, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar 2008 yılı adayları içerisinde, sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel miras değerleri ile en yüksek puanı alan ilk beş destinasyondan birisi olmayı başarmıştır. Gün geçtikçe de gelişen şehirlerarası ulaşım altyapısıyla, tarım ve tarıma dayalı sanayisiyle, makine sanayi ve hizmet sektörü olarak da bölgede öncü ilçelerimizdendir.

Türk ve İslam kültürü filozoflarımızdan olan Nasrettin Hocanın yaşadığı Akşehir’imizde kendi adını taşıyan bir üniversite kurulması, kültürel mirasımızı taçlandıracaktır. Bilindiği gibi 1996 yılında UNESCO 1996 yılını “Nasrettin Hoca yılı” olarak ithaf etmesi tüm dünyada evrensel bir kimlik kazanmıştır. Akşehir’e kurulmasını istediğimiz Nasrettin Hoca Üniversitesi, yerel ekonomiye istihdam yaratmanın yanı sıra Ülkemiz açısından Yükseköğretime katkı sağlayacağının yanı sıra, sosyo kültürel ve ekonomik anlamda da gerek Akşehir’imiz kalkınacak gerek ülkemizi tanıtma imkanı bularak kazanımlar sağlayacaktır. 

Konya ilimizde Akşehir ve hinderlantı açısından, akademik eğitim beklentilerini karşılamaya çalışan Selçuklu Üniversitesinin bünyesinde, 2 adet fakülte, 1 sağlık yüksekokulu, 3 lisans programı ve 4 adet meslek yüksekokulu 1 araştırma merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Selçuk üniversitesine bağlı olarak, Akşehir dünyada ülkemizin tanıtımını yapacak değerleri ortaya çıkaramamaktadır. Bu nedenle bölgemizde Nasrettin Hoca markası taşıyan yeni bir üniversiteye ihtiyaç hasıl olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum