Akşener, Konya'da silahlı eğitim verildiği konusunda somut bilgiye sahip değilim

Akşener, Konya'da silahlı eğitim verildiği konusunda somut bilgiye sahip değilim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampı bulunduğuna ilişkin iddialarıyla ilgili savcılığa ifade verdi. Akşener, Tokat ve Konya'da silahlı eğitim verildiği konusunda somut bilgiye sahip olmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde üniformalar, uzun namlulu silahlarla bazı kişiler ortalıkta dolaştığını, Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu söylemesi üzerine, Ankara başsavcılığı, İYİ Parti liderini konuyla ilgili bilgisine başvurmak üzere davet etti. Akşener savcılığa ifadesinde şu bilgileri verdi: Şu andaki İçişleri Bakanı, Demokrat Parti’nin önceki genel başkanı da olduğu için ona iletilmek üzere bana zaman zaman önemli bilgileri getirirler. Daha önce kamuda çalıştığı için ismini açıklayamayacağım birisi Tokat kırsalında sivil şahıslara silahlı eğitim verildiği iddiasıyla bana fotoğraflar gösterdi. O fotoğrafların Tokat kırsalında sivillere silahlı eğitim verilen kamplara ait olduğunu belirtmişti. Fotoğrafları bana bırakmadan kendisi geri götürdü. Sosyal medyada da eli silahlı sivil kişilere ait görüntüleri zaman zaman gördüğüm için bu silahlı eğitim verilen kamp bilgisi de bana ulaşınca bu bilgileri iktidar partisinde önemli birkaç isme ulaştırdım. Sözcü gazetesinde Saygı Öztürk’e mülakat verdiğim sırada konunun kamuoyuna da mal olması için bu duyumları paylaştım. Tokat ve Konya illerinde nerede ve kimler tarafından ve kimlere silahlı eğitim verildiği konusunda somut bilgiye sahip değilim. Fotoğrafları gösteren kişi, Tokat ve Konya kırsalı olarak söyledi.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum