Akyürek: “Konya aile huzurunun başkenti olmalıdır”

Akyürek: “Konya aile huzurunun başkenti olmalıdır”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Kadınlar Günü’nü anlamlı bir eserle kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Aile huzuru açısından en önde gelen şehir Konya olmalıdır” çağrısında bulundu.

 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak kullanılacak Akşehir Şehir Konağının açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapıldı. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Kadınlar Günü’nü anlamlı bir eserle kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Aile huzuru açısından en önde gelen şehir Konya olmalıdır” çağrısında bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak hizmet verecek Akşehir Şehir Konağının açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanımız ziyaretlerinde Dünya Kadınlar Günü’nde açılmak üzere Akşehir’de Hanımlar Lokali yapacağını taahhüt etmişti. Bu uzun zamandır Akşehirli hanımlarımızın hayaliydi. Allah’a hamdolsun bu hayalimiz gerçekleşti” dedi.
Büyükşehir Akşehir’de 3 bin 600 kadın kursiyere ulaştı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarında çok sayıda kadına katkı sağladığını belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Şu an ASEM’de 800 kursiyere ulaştık. KOMEK binamızda da 2 bin 800 rakamına ulaştı. Bu rakamlar rekor. Hanımlarımız olmazsa hayat olmaz. Her başarılı insanın arkasında bir anne veya eş var. Allah hepsinden razı olsun. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun” diye konuştu.
"Akşehir güzelliğine bir güzellik daha ekledi"
Akşehir’e atanalı birkaç hafta olmasına rağmen ilçenin iklim ve ruhunun kendisini çok etkilediğini ifade eden Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de “Bu tesisi buraya kazandıran Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir açılış olduğunu düşünüyorum” dedi. Akşehir’deki programlara katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir konağının hayırlı olmasının dileyerek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kadınlar Günü’ne özel kutlama: “Şehir Konağı”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Kadınlar Günü’nü anlamlı bir eserle kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, tamamlanan şehir konağının Konya evi mimarisiyle inşa edildiğini ve birçok branşta faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Başkan Akyürek, “Burada etüt salonları, kafeterya, dinlenme salonları, mesleki eğitim alanları, spor salonu, yüzme havuzu gibi sosyal ve kültürel açıdan şehrimize renk katacak olan bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Mesleki eğitim merkezlerimiz, meslek edindirme kurslarımız, aile sanat ve eğitim merkezlerimizde Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sevgi, saygı ve hoşgörü çağrısında bulunan Başkan Akyürek, “Lütfen karakterli, kaliteli ve erdemli insanlar olalım. Asla şiddete başvurmayalım. Çocuklarımızın boynunu büktürmeyelim. Kadınlarımızın gözlerinde yaş meydana getirmeyelim. Aile huzuru açısından en önde gelen şehir Konya olmalıdır. Parçalanmış aileler yüreğimizi parçalıyor. Bu nedenle gençlik merkezlerimizde, kadın lokallerimizde, mesleki eğitim merkezlerimizde psikolojik danışman ve rehber bulundurmaya, ailelerimizin problemlerini çözmeye de gayret gösteriyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başkan Akyürek’e günün anısına çini tabak takdim etti. Başkan Akyürek, programa katılan hanımlara lale hediye etti. Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmet veren Akşehir Şehir Konağı, yüzme havuzu, sauna, spor salonu, buhar odası, kuaför ve çocuk oyun odası, meslek edindirme kurs alanları ve çok amaçlı salonları ile ilçeye değer katacak. Akşehir ASEM, 20 farklı branşta 35 kursta 600 kursiyerle eğitime başladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.