Alan kılavuzlarından şehitler için dua

Alan kılavuzlarından şehitler için dua
Gelibolu Yarımadası'nda görev yapan alan kılavuzları tarafından "Şehitlere Dua, Teröre Lanet" etkinliği düzenlendi

ÇANAKKALE (AA) - Gelibolu Yarımadası'nda görev yapan alan kılavuzları, "Şehitlere Dua, Teröre Lanet" etkinliğine katıldı.

Alan Kılavuzları Dernekleri Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Platform Başkanı Ertekin Köse, yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'nin, Çanakkale Savaşı'ndaki gibi teröre karşı tek vücut olması gerektiğini söyledi.

Platform üyesi İbrahim Kılınç ise 101 yıl önce dünyanın dört bir yanından gelen milletlerin, Çanakkale Savaşı'na katıldığını ifade etti.

Çanakkale'nin büyük bir kurtuluş mücadelesi verdiğini vurgulayan Kılınç, şöyle konuştu:

''Boğazın her iki yakasında yatan on binlerce Mehmetçik, biz gelecek nesiller için kara toprağa girdi. Onlar bu mukaddes toprakları vatan yaptı. Tıpkı bugün Ankara, Sur, Cizre, Silopi'de olduğu gibi. Vatan bölünmesin, bayraklar inmesin, ezanlar susmasın diye canlarını hiç çekinmeden veren güvenlik güçlerimiz, aziz şehitlerimiz şunu çok iyi biliyordu, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, uğrunda ölen varsa vatandır."

Gelibolu Yarımadası alan kılavuzlarından Neşet Öz'ün okuduğu "Mehmet Toprak oldu" adlı şiir, dinleyenleri duygulandırdı.

Etkinlik, Çanakkale şehitleri ve terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçleri için dua edilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.