Alanya'da Kedi Kurtarma Operasyonu

Alanya'da Kedi Kurtarma Operasyonu
Yağmur suyu tahliye borusunda mahsur kalan kedi kurtarıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde, yağmur suyu tahliye borusunda mahsur kalan kedi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), itfaiye ekipleri ve hayvanseverlerin çabalarıyla kurtarıldı.

Bir sokak kedisinin girdiği yağmur tahliye borusunda suların yükselmesiyle mahsur kaldığını fark eden çevre sakinleri ilkyardım ekiplerinden yardım istedi.

Obaçayı ile bağlantılı olan yağmur suyu tahliye borusunun bulunduğu yere gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve AKUT'un kurtarma çalışmalarına vatandaşlar da katıldı.

Debisi yükseldiği ve akışı hızlı olduğu için halatlarla inilen çayda kedinin yukarıya çıkması için tahtalar dikildi. Ancak korkan kedi yağmur suyu tahliye borusuna kaçtı.

Sokakta yaşayan kediye bakan bir hayvansever, itfaiye ekiplerince kurulan merdiveni kullanarak çaya indi. "Bella" ismiyle kediyi çağıran hayvansever, kendisine gelen kediyi kurtardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.