Alışverişte kadın ve erkeklerin tercihleri belli oldu

Alışverişte kadın ve erkeklerin tercihleri belli oldu
Yapılan araştırmalar kadınların alışveriş yapmayı çok sevdiğini gösterirken kadınların en çok satın aldıkları ürünlerin başında ayakkabının geldiği belirlendi.

Yapılan araştırmalar kadınların alışveriş yapmayı çok sevdiğini gösterirken kadınların en çok satın aldıkları ürünlerin başında ayakkabının geldiği belirlendi. İncelemeye göre, kadınlar alışverişte en fazla giyim eşyası almayı tercih ederken ayakkabıdan sonra en çok iç çamaşırı, parfüm, korse ve güneş gözlüğü de satın alınan diğer ürünler olarak öne çıkıyor. Kadınların alışverişte tercih ettikleri diğer ürünlerin ise nemlendirici, ruj, çanta aksesuar ve cüzdan olduğu belirlendi. Kadınlar özellikle mağaza alışverişini severken bir ürün satın almak için en az 3-4 mağaza gezdikleri anlaşıldı. Kadınlar için alışverişte birinci koşul parasından çok kalite ve markası olarak öne çıkıyor.

Medyaya yılbaşından bu yana alışveriş ile ilgili 77 bin 729 haber yansırken e-ticaret hakkında ise yazılı basında 20 bin 246 haber çıktığı belirlendi. Çıkan haberlere göre, erkeklerin kadınlar kadar fazla alışverişi sevmese de özellikle internetten alışveriş konusunda oldukça iddialı oldukları görüldü. Teknoloji ürünleri, cep telefonu, oyun konsolları, ve ev elektroniği gibi elektronik eşyalara ilgisinin fazla olduğu görülen erkekler  mağaza yerine daha çok internetten alışverişi tercih ediyor. İnternetten satış yapan sitelere yoğun ilgi gösteren erkekler satın aldıkları ürünün kalitesinin yanı sıra fiyatının da uygun olmasına dikkat ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.