"Allah Yolunda Bir Ömür" belgeseline gala

"Allah Yolunda Bir Ömür" belgeseline gala
MALATYA (AA) - Malatyalı Seyyid Avni Özmansur'un hayatını konu alan "Allah Yolunda Bir Ömür" belgeselinin galası Malatya'da yapıldı.Kongre ve Kültür Merkezi'nde...

MALATYA (AA) - Malatyalı Seyyid Avni Özmansur'un hayatını konu alan "Allah Yolunda Bir Ömür" belgeselinin galası Malatya'da yapıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen gala, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Galada konuşan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Vakıfları çok önemsediğini belirten Güllüce, "Çünkü biz vakıfların talan edildiği bir ülkenin çocuklarıyız. Binlerce, on binlerce vakfı malıyla, mülküyle talan edildiği yıllar yaşanmış bu topraklarda. Ecdadımız yememiş, içmemiş, savurmamış, harcamamış İslam için, insanlık için büyük vakıflar, vakıf eserleri meydana getirmiş." dedi.

Anadolu'nun bir vakıf medeniyeti merkezi olduğunu vurgulayan Güllüce, "Malazgirt Savaşı'ndan daha önce 1048'de vakıf kurmuş. 1048 yılıdır Anadolu'daki ilk vakfın tarihi ve herkes vakıf insanı olmak, vakıf kurmak için çabalamış. İnanılmaz derecede güzel vakıflar, eserler ortaya konmuş." diye konuştu.

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı da birliklerinin 2011 yılında Seyyid M. Avni Özmansur'un rehberliğiyle kurulduğunu, kendisinin de 2014 yılında Özmansur'un talimatıyla görevlendirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından "Allah Yolunda Bir Ömür" belgesi gösterildi.

Galaya Seyyid Avni Özmansur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.