Alman AfD Partisi başörtüsüne yasak istiyor

Alman AfD Partisi başörtüsüne yasak istiyor
Almanya İçin Alternatif Parti (AfD) okullarda ve üniversitelerde başörtü yasağı getirilmesinden yana

BERLİN (AA) - Aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Parti (AfD), okullarda ve üniversitelerde başörtü yasağı getirilmesini istiyor.

AfD'nin Berlin eyalet teşkilatının bugünkü kurultayında, 18 Eylül'de yapılacak seçim programı görüşüldü.

Kurultayda verilen önergeyle okullarda ve üniversitelerde başörtü yasağı getirilmesinin seçim programına alınması kabul edildi. Buna göre, AfD iktidara gelmesi halinde okullarda ve üniversitelerde başörtüsünü yasaklayacak.

Ayrıca Alman medyasında yer alan iddialara göre, AfD'nin 30 Nisan'da Stuttgart'ta yapılacak genel kongrede parti programı taslağına Yahudi ve Müslüman erkek çocukların sünnet edilmesinin ve ezan okunmasının yasaklanmasını aldığı ifade edildi.

Kurultay esnasında yaklaşık 150 kişi dışarıda protesto gerçekleştirdi.

Öte yandan Almanya'da bugün yapılan eyalet seçimlerinde AfD büyük başarı elde etti. Kesin olmayan ilk sonuçlara göre, ilk kez seçimlere katılan AfD Baden Württemberg eyaletinde yüzde 12,5, Saksonya Anhalt Eyaletinde yüzde 22,8 ve Rheiland Pfalz eyaletinde ise yüzde 10,8 oy alarak her üç eyalette de meclise girmeyi başardı.

AfD'nin gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde barajı aşarak Federal Parlamentoya (Bundestag) girmesine kesin gözüyle bakılıyor.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.