-Alman CSU Genel Sekreteri Scheuer:

-Alman CSU Genel Sekreteri Scheuer:
"İslam yasasına ihtiyacımız var"

BERLİN (AA) - Almanya'da koalisyon partilerinden Hristiyan Sosyal Birlik'in (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer, ülkede yaşayan Müslümanların Alman toplumuna uyumunu sağlayabilmek amacıyla bir İslam yasası hazırlanması gerektiğini savundu.

Scheuer, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, Müslümanların topluma entegre edilmesini önlemeye çalışan radikal "siyasi İslam'a" karşı önlemler alınması gerektiğini savunarak, "Bunun için bir İslam yasasına ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Ülkedeki camilerin ve öğrenci yurtlarının Almanya dışından maddi olarak desteklenmesine de karşı çıkan Scheuer, imamların Almanya'da eğitim görmesi ve camilerde vaazların Almanca olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizine de değinen Scheuer, Avrupa ülkelerinin, sınırlarını mültecilere kapatarak dünyaya bir sinyal gönderdiğini ve bunun uygulanan politikalarda bir dönüm noktası oluşturduğunu ifade etti.

Scheuer, AB-Türkiye mutabakatıyla sığınmacı yoğunluğunun azaldığını ve bu konuda yeni önlemler alabilmek için zaman kazandıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.