Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Kırgızistan'da

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Kırgızistan'da
Steinmeier, Cumhurbaşkanı Atambayev tarafından kabul edildi

BİŞKEK (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Orta Asya ülkeleri gezisinin ikinci durağı Kırgızistan'a geldi.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'in, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edildiği belirtildi.
Açıklamada, Atambayev ve Steinmeier'in görüşmede uluslararası gündemdeki önemli konular hakkında görüş alışverişinde bulunduğu ve bölgesel güvenliği tehdit eden konuları ele aldığı ifade edildi.
Görüşmede ayrıca, Kırgızistan’da insan hakları ve demokrasinin güçlendirilmesi, Kırgızistan ile Almanya arasındaki ticari işbirliği, AGİT ile işbirliği, demokratik kurumların geliştirilmesi, ülkede adil ve şeffaf seçimlerin devam etmesi için işbirliği konularının masaya yatırıldığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.