Almanya, Lübnan'da Hükümetin Kurulmasından Memnun

Almanya, Lübnan'da Hükümetin Kurulmasından Memnun
BERLİN (AA) - Almanya’nın Lübnan'da hükümetin kurulmasından memnuniyet duyduğu bildirildi.Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lübnan'daki...

BERLİN (AA) - Almanya’nın Lübnan'da hükümetin kurulmasından memnuniyet duyduğu bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lübnan'daki endişe verici mevcut durumdan dolayı, Hassan Diyab yönetimindeki yeni kabinenin, aylardır ülkede sokaklara çıkan insanlar için sorumluluk alması gerektiği belirtildi.

"Lübnan'da hükümetin kurulmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, yeni hükümetin krizden çıkış yolunu göstermek için ivedilikle acil adımlar atması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Almanya'nın, Avrupa Birliği'nin (AB) ve uluslararası toplumun bir parçası olarak Lübnan'ın yanında olduğu ve ülkede insanların meşru taleplerini dikkate alan kapsamlı ve sürdürülebilir reformların uygulanmasını desteklediği kaydedildi.

Lübnan'daki protestolar nedeniyle Saad el-Hariri hükümetinin 29 Ekim 2019'da istifa etmesinin ardından yaklaşık 3 ay sonra dün Hassan Diyab başbakanlığında yeni hükümetin kurulduğu açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.