Almanya'da istihdam ocakta yıllık bazda arttı

Almanya'da istihdam ocakta yıllık bazda arttı
Almanya'da yılın ilk ayında istihdam yıllık bazda yüzde 1,2 artarken aylık bazda yüzde 0,7 azaldı - Ülkede ocakta işsiz sayısı ise yaklaşık 1,82 milyon olarak belirlendi

FRANKFURT (AA) - Almanya'da bu yılın ocak ayında istihdam, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1,2 artarken aylık bazda yüzde 0.7 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı geçici verilere göre, ülkedeki istihdam bu yılın ilk ayında arındırılmamış rakamlarla yıllık bazda yüzde 1,2 artarak yaklaşık 42,9 milyona ulaştı. İstihdama katılan kişi sayısı da 522 bin arttı.

Aylık bazda ele alındığında ise Almanya’da ocak ayında aralık ayına kıyasla istihdam, mevsimsel nedenlerden dolayı yüzde 0,7 ve 321 bin kişi azaldı.

Mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam ise ocakta aylık bazda yüzde 0,2 ve 74 bin kişi artış gösterdi.


- İşsiz sayısı 1,82 milyon


İş gücü anketine dayanan geçici tahminlere göre, yılın ilk ayında Almanya'da arındırılmamış rakamlarla işsiz sayısı yaklaşık 1,82 milyon olarak belirlendi. Ülkedeki işsiz sayısı, geçen yılın ocak ayı ile kıyaslandığında 250 bin azaldı.

Mevsimsel ve düzensiz etkilerden arındırılmış işsiz sayısı ise 1,83 milyon, işsizlik oranı da 4,3 seviyesinde ölçüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.